ERDON Helyi sport hírek

2010.05.18. 20:04

A Sepsi BC nyerte a bronzcsatát

<p>Borzalmas teljesítményt nyújtva, a női kosárlabda élvonalbeli bajnokság bronzcsatáján a második mérkőzést is elbukta a Szatmárnémeti VSK, így a Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC nyerte a párharcot.</p>

A negyedik helyen zárta a 2009/10–es idényt a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, miután a Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC megnyerte a két nyert mérkőzésig tartó bronzcsata második meccsét is.
A szatmárnémeti találkozó elején egyébként úgy tűnt, két fáradt csapat áll a pályán. Mindkét oldalon rengeteget hibáztak a kosarasok az első öt percben, a vendégek pedig kisebb előnyt szereztek (4–10). Hardy, Claudia Pop és Pavel felrázta a közönséget (13–10), de Vass két hárompontossal ismét a Sepsi BC javára fordította az eredményt. Az első kétperces pihenő előtt egyszer még kiegyenlített a VSK (18–18), viszont a második negyedet mégis a háromszékiek kezdhették előnyben (18–22). A folytatásban a vendégek öt perc alatt tizenkettőre növelték előnyüket (23–35), de az utolsó négy perc a VSK–é volt: Drăgoescu egymaga nyolc pontot szerzett, ehhez még Claudia Pop és Ciocan hat pontjával 38–39–re zárkóztak fel a szatmári lányok. A szünet után viszont már semmi sem maradt a pihenő előtti lendületből, a pályán pedig csak a sepsiek akarata érvényesült. Rasmussen „semlegesítette” Claudia Popot, viszont a szatmári lányok tehetetlenek voltak Santos de Oliveirával szemben. A két méter magas brazil kosaras játszi könnyedséggel szedte össze a lepattanókat, az ellenfél palánkja alatt pedig hasonló képen ejtette a labdát a kosárba (20 lepattanó és 26 pont a végére!). Végül a Sepsi BC megérdemelten győzött, és nyerte a bronzérmet.

A VSK egyébként ebben az idényben három Final Fourt játszott, egy érmet szerzett. A Közép–Európa Ligában és a román bajnokságban a 4. helyen zártak, de a Román Kupában ezüstérmes lett a szatmári együttes.
„A mai (kedd – szerk. megj.) hozzáállásukkal a szatmári lányok azt sem érdemlik meg, hogy a csapat az első nyolc között zárjon, de arra sem voltak méltók, hogy a VSK színeit képviseljék” – mondta mérgesen a meccs után Éles Péter, a VSK női kosárlabdacsapatának menedzsere. Túloldalt Veres Attila azt nyilatkozta: „Nyilván arra számítottam, hogy győzni fogunk, az viszont engem is meglepett, hogy ez ilyen sima meccsen sikerült. Azt hiszem, hogy a mai meccsen mi sokkal jobban akartuk a sikert.”

Eredmények

Női kosárlabda A–osztály, rájátszás, kisdöntő, 2. meccs
Szatmárnémeti VSK – Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC 64–77 (18:22, 20:17, 9:22, 17:16).
Döntő (3 nyert mérkőzés), 3. mérkőzés
Aradi ICIM – MCM Târgovişte 57–65.
A végeredmény: Bajnok: MCM; 2. ICIM; 3. Sepsi BC; 4. VSK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!