ERDON Helyi sport hírek

2010.04.06. 07:42

Kézilabda Profi Ligát akarnak

<p>Egyelőre még nem lehet tudni mikor, de meg fog alakulni a labdarúgó-liga mintájára a Kézilabda Profi Liga (LPH). Erről legutóbbi gyűlésükön döntöttek a román bajnokságokban szereplő küldöttek nagy része.</p>

Ennek egyik hátránya, hogy a profi ligába beiratkozó csapatoknak csak egy szakosztálya lehet. Fógel László, a Szatmárnémeti VSK elnöke elmondta, nem fognak lemondani a kosárlabda-szakosztályról azért, hogy beiratkozzanak az LPH-ba, mivel ez nem feltétele annak, hogy az élvonalban szerepeljen a férfi kézilabdacsapatuk. De kérni fogják a megye parlamenti képviselőitől, hogy módosítsák az erről szóló, 1992–es kormányhatározatot. „Ez a határozat szabályozza a profi ligák működését. Azt fogjuk javasolni, hogy ne legyen kizáró ok a több szakosztály működtetése, hanem legyen megengedve, hogy egy professzionális csapat mellett működhessenek még »amatőr« csapatok is” – taglalta a klubelnök. Jelenleg ugyanis a női kosárlabda nincs profi sportágként van számon tartva.
Fógel ugyanakkor kérdésünkre elmondta: nem hiszi, hogy a profi liga egyhamar meg fog alakulni, ugyanis ez hátrányosan érinthet több „egyetemi” egyesületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!