ERDON Helyi sport hírek

2010.03.02. 18:25

Legyőztük a LEN-kupa-címvédőt

<p>A Vízilabda Euroliga szintjének is megfelelő mérkőzésen a Nagyváradi VSK Frigo Conti Inter-liga-meccsen 11–10 arányban legyőzte a LEN-kupa 2009-es kiírásának győztesét, a Szeged Betont.</p>

Parádésan kezdett a Crişul Fedett Uszoda rövidke medencéjében a vendéglátó Nagyváradi VSK Frigo Conti a tavalyi vízilabdaLEN-kupa-győztes Szegedi Beton elleni Interliga-mérkőzésen: előbb Kincses, majd A. Creţu, s végül Kádár talált a magyar válogatott kapusának, Baksának a kapujába. Később Negrean majd félpályáról, ritkán látható emeléssel csapta be a vendégek portását. Időközben Kayes kétszer is eredményes volt, beállítva az első negyed eredményét: 4–2.

Korai kiállítás

Az utóbbi 2–3 év legnagyobb tehetségének tartott A. Creţu már a második negyed elején begyűjtötte harmadik személyi hibáját (ezzel a végleges kiállítás sorsára jutott), s miután a helyettesítői (Cîmpianu, Tarnoveţchi) lassan melegedtek be, a közbülső két negyedet a szegediek nyerték meg: a másodikat 3–2, míg a harmadikat 2–1 arányban. Az utolsó menet előtt tehát 7–7 volt az állás, s akárcsak a találkozó elején, 0–0-nál, úgy a 7–7-es döntetlen állásnál is a váradiak kezdtek higgadtabban. Ugyanis akárcsak az első negyed elején, a negyedikben is három gólt dobtak, 10–7-re húzva el az inkább gyurmára, mint betonra hasonlító szegedi védelem mellett.

A háromgólos előny túlságosan megnyugtatta a hazaiakat, Kádár, Monostori és Diaconi megúszásból és emberelőnyből sem tudott betalálni, viszont a vendégek minden adódó lehetőségüket kihasználták, s egy perccel a mérkőzés vége előtt 10–10-re hozták a meccset. Kádár azonban kijavította korábbi hibáját, védekezésben szerelt, megúszott, s miután visszahúzták, emberelőnybe került a VSK, amit Diaconu kihasznált (11–10).

Szántó Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!