ERDON Helyi sport hírek

2010.03.15. 20:16

Interjú Fekete Attilával: „Nagyon kifáradtam”

<p>A Budapesten élő, halmi születésű és egykor Szatmáron vívó Fekete Attilával a csapatban a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívói nyerték a felnőttek országos bajnokságának első fordulóját.</p>

– Milyen volt ismét Szatmárnémetiben, a Sportklub színeiben vívni?
– Nagyon érdekes, bár egy kicsit fárasztó volt. Szívesen tettem eleget egykori edzőm, Csiszár Ferenc meghívásának.
– Több éves kihagyás után vívott, mégis leiskolázta a mezőnyt...
– Azt hozzátenném, hogy szerencse is kellett ahhoz, hogy így alakuljon az eredmény. Amúgy a vívást a biciklizéshez hasonlítanám: nem lehet elfelejteni. Benne van a fejemben, a kezemben. Erőnlétileg viszont nehéz volt. Nagyon kifáradtam a végére. Ebből a szempontból megéreztem az edzés hiányát.
– Sok év után sikerült legyőzni a Nagyváradi Crişul csapatát. Gondolja, hogy megnyerheti az SK a bajnokságot?
– Őszintén, kissé meglepett a SzatmárVárad rivalizálás. Amikor én Szatmárnémetiben vívtam, a bukarestiekkel, craiovaiakkal voltunk versenyben a bajnokságban. Akkor inkább magyar–román csatáknak neveztük az akkori meccseket. Ezért is meglep a széthúzás Szatmárnémeti és Nagyvárad között. Ahelyett, hogy egymás emberét happolják el, inkább össze kéne fogjanak, hogy egy jó, erős csapata legyen az országnak. Elvégre a nagyváradi csapat háromnegyedét szatmáriak alkotják. Tudom, hogy anyagi vonzata volt annak, hogy a szatmári vívók odakerültek. Ez mindenhol létező probléma ebben a sportágban. Budapesten sincs másként, szülők nagyon sokat támogatják gyermekeiket, hogy azok versenyeken vegyenek részt.
Ami az SK aranyérmes reményeit illeti, úgy gondolom, hogy a szatmáriaknak van esélyük a végső sikerre. Elvégre az első forduló után nekünk áll a zászló. De ez nem csak az én érdemem. Hiszen nagyon jó tartású, jó mozgású párbajozók alkotják a csapatot: mind Adrian Pop, mind Adrian Szilágyi nagyon tehetséges sportoló. Egyedül a rutin hiányzik nekik. Talán ebben rejlik a magyarországi és a romániai vívók közötti különbség is. Felkészültek, jó vívók, csak a versenyeken való részvétel hiányzik nekik.
– Feltehetően a második fordulóban is az SK színeiben fog vívni. Gondolt–e arra, hogy elkezd ismét aktívan sportolni?
– Természetesen ott leszek az őszi mérkőzéseken is, és vívni fogok, de talán a következő idényt is bevállalom. Viszont nem gondolok arra, hogy ismét aktívan űzzem ezt a sportágat. Szeretem ezt a sportágat, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem térnék vissza szívesen. Viszont magánügyeim miatt nem tehetem. Két hónapja született második gyermekem, és emellett magánvállalkozásaim vannak, illetve a BVSC szakosztályvezetői teendőit is el kell lássam.
Pesek Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!