ERDON Helyi sport hírek

2010.03.03. 17:43

Edzőmeccs a tavaszi szezon küszöbén

<p>Bihar megye - A negyedik ligás labdarúgó bajnokság tavaszi szezonjának jövő heti nyitányára készülő Érmihályfalvi Unirea és a Papfalvi Viitorul szerda délutáni összecsapása 2–1–es hazai győzelmet hozott.</p>

Szerda délelőtt még havas eső áztatta a Praszler stadion gyepét, de délután már napsütés várta a Team Sport Megyei első osztályú labdarúgó bajnokság első tavaszi sípszavára készülő csapatokat. A pontvadászatot a tabella első felében tanyázó vendégek kezdték nagyobb nekibuzdulással, úgy tűnt, a Viitorul jövője rajzolódik ki jobban. Pontosabban adogattak, kapura is veszélyesebbek voltak, míg a bajnokság felénél második helyezett házigazdák minden csapatrészben bizonytalankodtak. Ennek ellenére utóbbiak szereztek vezetést, amikor egy gyors támadás végén a 27. percben Trifa lövése surrant a hálóba az elvetődő Herman hasa alatt (1–0).

Részben elégedett edzők

A 34. percben Belea tizenegyese a kapusról visszapattant a játékos elé, akinek másodszorra is sikerült elügyetlenkedni a ziccert. Nem így tett Briciu a 43.–ban, aki a tizenhatos vonaláról csavart Szász kapujának bal felső sarkába, kiegyenlítve az eredményt (1–1). A második félidőben is a papfalviak kezdtek erősebben, Vig Zoltán és Kiss Sándor edzők ugyanazon térfél két oldaláról kiabálták utasításaikat tanítványainak – látszott, egyikük sem teljesen elégedett a látottakkal.

Használt a felkészülésnek

Az Unirea ismét jó negyedóra elteltével lendült játékba, Belea találatát les miatt még érvénytelenítette a bíró, de a 82. percben Ruszkai fejesénél már nem volt kifogása (2–1). A befejezés előtti percben Fărcuţa távoli lövése a jobboldali kapufa belső lapjáról vágódott ki. Mindkét edző hasznos felkészülési meccsnek nevezte az összecsapást. Kiss Sándor már kialakult gárdáját küldte harcba, Vig Zoltán alakulatában Nistor még próbajátékon szerepelt.

UNIREA: Szász (Perényi) – Ruszkai, Săraz, Nistor, Pop, Trifa, Fele Sz (Létai), Fărcuţa, Belea, Béres, Cuc (Avram). Edzők: Vig Zoltán, Csűri Sándor.

VIITORUL: Herman (Moiş) – Pop (Fl.Maghiar), M.Maghiar, Bulz, Demian (Hora), Lazăr (Daróczi), L.Maghiar (Cheregi), Galea (Pereţ), Briciu, Hercuţ (Monenciu), Roşu. Edző: Kiss Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!