ERDON Helyi sport hírek

2010.02.17. 17:40

Vendéggyőzelem Érkörtvélyesen

<p>Bihar megye - Egy héttel korábban Bondoraszón, a Belényesi Bihorul CF és az Érmihályfalvi Unirea 2-2-t játszott, a szerda délutáni "visszavágón" Érkörtvélyesen 1-4 arányú vendéggyőzelem született.</p>

Az Unirea, akár csak egy héttel korábban a Bihorul, saját pályáját akarta kímélni, amikor Érkörtvélyesen fogadta ellenfelét. Napsütéses idő, viszont vizes, sáros, csúszós talaj várta a csapatokat, kiknek azzal is szembe kelle nézni, hogy a pálya több méterrel rövidebb, mint sajátjaik. Az első gólra nem sokat kellett várni, a III. ligás együttesből Morar már a 4. percben eredményes volt, tíz perccel később Agiurgioie növelte az előnyüket - így a belényesiek három első támadásukból kettőt értékesítettek. A 19. percben Cuc szabadrúgásból szépített, és a negyedik ligás Unirea azt követően egyenrangú ellenfél volt a mezőnyben, és gólhelyzetek is adódtak mindkét oldalon.
 
A második félidőben azonban már kiütközött a csapatok közötti szintkülönbség, a Bihorul játékosai hamarabb értek oda a labdákhoz, pontosabban passzoltak, és nem utolsó sorban eredményesebbek is voltak: egy védelmi hibát kihasználva Trip, majd tizenegyesből Tăut állította be az 1-4-es végeredményt. Az Unireát érintő hír, hogy a volt csapatkapitány, Cristian Cura, miután a második ligás Bihar FC-vel nem jött össze az átigazolása, a harmadosztályú nagyváradi Luceafărulhoz szerződött.
 
A két csapat a következő összeállításban szerepelt
UNIREA: Szász - Trifa, Săraz, Pop, Pantea, Sime, Fele S., Fărcuţă, Balea, Béres, Cuc. Játszott még: Perényi - C.Avram, Nagy, Ruszkai, Fele Sz., Máté, Sütő, Hotváth, Létai. Edzők: Vig Zoltán és Csűri Sándor.
 
BIHORUL CF: Odobasianu - Paul, Tăut, Cobârzan, Şerb, Silaghi, Mihoc, Luca, Trip, Morar, Agiurgioie. Játszott még: Lazea - Bogdan, D.Toma, Gabor, Popa, Mladonesky, Jeff, A.Toma, Higyed. Edző: Kovács Rudolf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!