ERDON Helyi sport hírek

2010.02.18. 15:13

Szatmárnémeti VSK: Fáradtak voltak a kosaras lányok

<p>Statisztikailag is gyengébb volt a Szatmárnémeti VSK a Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC–nél, a bírók részrehajló játékvezetése pedig megmutatkozik a megítélt szabaddobások számában is.</p>

A Szatmárnémeti VSKSepsiszentgyörgyi Sepsi BC női kosárlabda–mérkőzés statisztikai adatait tekintve kiderül, a hazai együttes minden tekintetben alárendeltje volt a háromszékieknek. Bár Dan Fleşeriu edző tanítványai sokkal többet próbálkoztak kétpontos dobásokkal (45–32), a vendégek mégis pontosabbak voltak (46,7% – 53,1%). A távoli dobások tekintetében is alárendelt szerepet játszott a VSK a 61–67 arányban elvesztett bajnoki találkozón: valamennyi szatmári játékos próbálkozott hárompontost dobni (15 próbálkozás), viszont csak Povilonyte és Pavel egyszer–egyszer, Urse–Ivan pedig kétszer tudott eredményes lenni. Említésre méltó, hogy utóbbi szász százalékos volt a távoli dobásoknál. Ezzel szemben a Sepsi BC–nek 17–ből 7 triplája „hozott pontot a konyhára”.
Majdnem kétszer több lepattanó labdát gyűjtöttek be a háromszékiek, mint a VSK játékosai (23–40), de kevesebb volt a szatmári eladott passz (19–20) és több az „ellopott” labda (11–10).

Gyenge bíráskodás

Viszont az feltűnő, hogy a vendégcsapatnak sokkal több szabaddobást ítéltek a bírók. Arról már beszámoltunk, a két kolozsvári sípmester, Viorel Constantinescu és Bogdan Podar teljesítménye meg sem közelítette a mérkőzés színvonalát, minősíthetetlen volt a munkájuk. Míg a házigazda VSK–nak tizenötször, a vendégcsapatnak huszonháromszor volt alkalma szabaddobásra. Az viszont a játékosok hibája, hogy ezeket milyen arányban tudták értékesíteni: a VSK 7–et, a Sepsi BC 12–öt dobott be. A részrehajló bíráskodás a megítélt szabálytalanságok számában is látszik: 23–szor fújtak a VSK ellen, és 19–szer láttak faultot valamely szentgyörgyi játékos részéről.
Azt is érdemes megjegyezni, hogy a Sepsi BC gyakorlatilag hét emberrel játszott (Vass Ildikó és Florina Diaconu 40 percet töltött a pályán), míg Dan Fleşeriunak két csapatra való játékos állt a rendelkezésre. Igaz, sok volt a sérült a VSK–nál: Adina Pop hat perc után kiállt, már nem bírt tovább játszani; Hardy is sérülten lépet pályára, ezen a héten csak egy edzést végzett; Pricop egy hete gerinctájéki fájdalmakra panaszkodik; Ciocan is térdét fájlalta a meccs előtt.
„A kezdő ötös tekintetében jobb a Sepsi BC, viszont a teljes játékoskeretet tekintve mi jobban állunk. Sajnálom, hogy nem tudtunk ebből előnyt kovácsolni” – mondta Fleşeriu, aki szerint a fáradság miatt játszottak gyengén a tanítványai. „Az elmúlt két hétben nagyon sokat kellett utaznunk: Eprjesre, Târgoviştéra majd Craiovára kellett mennünk. Ez nagyon fárasztó volt, látszott is a lányok teljesítményén” – folytatta a szakvezető.
Mint ismeretes, a két együttes az A1–es csoport 1. fordulójából elhalasztott mérkőzést játszották szerda este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!