ERDON Helyi sport hírek

2010.02.03. 17:32

Profi röplabdázókat nevelne az új szatmárnémeti klub

<p>Női röplabda– és férfi kézilabdacsapata van a Szatmárnémeti ADEP SK–nak, de ingyen foglalkozásokat tartanak értelmi fogyatékkal élőknek.</p>

Fél éves megalakulása óta először készül országos bajnokságra a SzatmárnémetiADEP SKminiröplabda–csapata. A megmérettetést márciusban rendezik, de Adrian Pricop és Szabó Tamás edzőpáros csapata a második barátságos tornára készül. Kedden Nagybányán, a helyi ISK csapatát verték (a 13 éven aluliak 3–2–re, a 12 éven aluliak 3–0–ra), szombaton pedig Nyíregyházára utaznak, ahol másik 15 csapattal együtt (magyarországi, romániai és lengyelországi) küzdenek majd a Bem Kupán.
„Szeretnénk olyan röplabdázókat nevelni, akik idővel helyt állhatnak a felnőtt–bajnokságban is” – mondta a klubelnök, Adrian Pricop, majd hozzátette: a női röplabda–szakosztály mellett férfi kézilabda–osztály is működik, itt Sebastian Dan foglalkozik a sportolók nevelésével. Jelenleg 70 sportoló iratkozott be a klubhoz. A miniröplabda–csapat ADEP SK–LPS néven fog szerepelni a bajnokságban.
A profi sportolók nevelése mellett külön foglalkozást tartanak értelmi fogyatékosoknak is. „Partneri megállapodást kötöttünk a szatmárnémeti Caritasszal, ők nyújtanak segítséget ebben a projektben. Így a Lucian Blaga Általános Iskola tornatermében ingyenes sportfoglalkozásokat tartunk a fogyatékkal élőknek” – folytatta a klubelnök. A Caritas mellett a szatmárnémeti Sportlíceummal, a Lucain Blaga iskolával, a Ion Creangă iskolával, a Mircea Eliade iskolával, illetve a Beach Clubbal léptek partnerségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!