ERDON Helyi sport hírek

2010.02.12. 15:31

Női kosárlabda: A győzelem a cél Craiovában

<p>Szombat késő délután a SCM Craiova otthonában lép pályára bajnoki mérkőzésen a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapata.</p>

A csütörtöki târgoviştei vereség után a két pont begyűjtése a cél a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának a szombati bajnoki mérkőzésen. Az A–osztály A1–es csoportjának 2. fordulójában ugyanis az oltyán város együttesének, a SCM otthonában lépnek pályára Dan Fleşeriu edző tanítványai. „Nyilván bosszantó volt a lányok hozzáállása a târgoviştei meccsen, ugyanis nagyon lazán játszottak, ezért volt a sok hiba. De mindezek ellenére úgy gondolom, egy jó teszt volt a szombati meccs előtt – mondta lapunknak Fleşeriu. – Nem engedhetjük meg magunknak, hogy elkövessünk hasonló hibákat, mint az elmúlt meccseken, győzni kell szombaton. Ráadásul a Craiova megerősödött, ugyanis négy amerikai és horvát játékos érkezett a csapathoz. Mi elsősorban a védelemben kell javítsunk” – folytatta a szakvezető.
A VSK egyébként már szerdán elutazott. Mint ismeretes, csütörtökön a címvédő MCM Târgovişte ellen játszottak a szatmári lányok (31 pontos vereséget szenvedtek), tegnap délben pedig továbbutaztak Craiovára. Csak felnőttjátékosokkal ment Fleşeriu, szerinte a lányok bírják a strapát, nem fáradtak ki a csütörtöki meccsen. „Nem volt hajtós, durva meccs. Mind pályára léptek, gyakran cseréltem őket, így viszonylag kipihenten várjuk a craiovai meccset” – mondta az edző.
A találkozó egyébként szombaton 18 órakor kezdődik és a marosvásárhelyi Adrian Habor, illetve a Rm. Vâlcea–i Marius Epure páros fogja vezetni.

A–osztály, 2. forduló
A1–es csoport
Szombat
SCM Craiova – Szatmárnémeti VSK
MCM Târgovişte – Nagyváradi U VSK
BCT Alexandria – Aradi ICIM.
Péntek este rendeztik
Rapid – Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC.
A2–es csoport
Gyulafehérvári CSU – Poli Iaşi
Brassói Olimpia – Sportul Studenţesc
Temesvári Bega BC – Kolozsvári U.
A Bukaresti Olimpia szabadnapos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!