ERDON Helyi sport hírek

2010.02.19. 14:47

Deac Simona a Steauához igazolt

<p>A következő napokban fog aláírni a Bukaresti Steaua CSA klubbal Szatmár megye kétszeres legjobb sportolója, Deac Simona párbajtőrvívója.</p>

A Szatmárnémeti SK 21 éves sportolója a héten végezte el Bukarestben a kötelező orvosi és pszichológiai teszteket, a hónap végéig pedig kézjegyével is ellátja a „katonaegyesület” által felajánlott szerződést. „Nem fogok Bukarestbe költözni, csak versenyek előtt utazok majd a fővárosban, vagy abban az esetben, ha edzőtáborba vonul a csapat” – mondta lapunknak a 2008–ban junior világbajnokságon ezüstérmes Deac Simona. Addig itthon a nevelőedzője, Csiszár Ferenc felügyelete alatt fog tréningezni. „Sajnos ez a helyzet Szatmáron: neveljük a tehetséges vívókat és mikor felnőnek, el kell engedjük őket, hogy más városnak hozzák a dicsőséget, mivel itt nem lehet nekik fizetést adni” – szól a Szatmárnémeti SK vívóedzőinek egybehangzó véleménye.
Deac Simona egyébként nem az első szatmári vívó, aki a klub fizetésképtelensége miatt hagyja el a klubot. Korábban Nyisztor Sándor, Árkosi Bertalan, a Tardi testvérek (Ottó, Zoltán és Zsolt), Langembacher Andy és Stahl Krisztina hagyta el az SK–t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!