ERDON Helyi sport hírek

2008.10.11. 18:15

Újra a focié volt a főszerep

<p>Bihar megye – Az Alsókocsobán történtek után – mintha mi se történt volna – az Érmihályfalvi Unirea hozta a megyei első osztályú focibajnokságban „szokásos” hazai sokgólos győzelmét. <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon2/Produce-6.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Mint ismeretes, a nyolcadik fordulóban az Alsókocsobai Izvorul–Érmihályfalvi Unirea találkozó a 35. percben félbeszakadt, mivel Dan Dobai edző a bírói piros lap ellenére nem hagyta el a pályát. „A megnyilvánulás tiltakozás volt egy beteg rendszer ellen, ami a Bihar megyei labdarúgásban uralkodik. Remélem, hogy ez a tiltakozás nagyobb összetartást vált ki úgy edzők, mint csapatok és vezetők között. Mi mindent megteszünk, hogy elérjük célkitűzéseinket”. Az edző szurkolóknak szóló nyilatkozata volt olvasható a kilencedik fordulóban sorra került Unirea–Frontiera meccs belépőjéhez csatolt műsorfüzeten. A szurkolók válasza pedig a lelátóra volt függesztve egy plakátra: ”Dobai+Csapat=Unirea”.

Gól a szünet előtt...

A találkozó mintha a két héttel korábbi, Unirea–Otelul másolata lett volna. Az első félidőben ideges kapkodás, pontatlan játék jellemezte a hazaiakat, veszélyes ellentámadásokkal próbálkoztak a vendégek. Gólszerzési alkalom mind a két oldalon akadt – a hazaiak előtt több, a legnagyobbak: 18. percben Lakatos a kapufát találta el, a másik oldalon Jurca egy erőtlen hazaadást csípett el, ám addig kombinált, míg Cura a gólvonalról felszabadított. Mikor pedig már azon gondolkodtunk, hogy az egész félidőt jobb lenne elfelejteni, Lakatos szögletét Stefan bólintotta a hálóba – 1–0.

... és gólok szünet után

Most is a második félidő hozta a fordulatot, amikor egy harciasabb Unirea jött ki az öltozőből. Amikor a fekete mezesek nyugodtan lekezelték a labdát, okosan adogattak, akkor mindig helyzetbe kerültek, a Frontiera piros-fehérjei pedig egyre kevesebbszer jutottak szóhoz. Így pedig már a gólok sem maradtak el, Malan átadását R.Avram, a Popa buktatásáért megítélt büntetőt Stefan váltotta gólra, utánuk még C.Avram és Trifa is eredményes volt. A gólok pedig, mint tudjuk, a legjobb ellenszerei minden fajta „más véleménynek”...

Érmihályfalvi Unirea–Nagyváradi Frontiera 5–0 (1–0). Praszler stadion, 200 néző. Gólszerzők: Stefan (44.p., 65.p.), R.Avram (58.p.), C.Avram (79.p.), Trifa (81.p,). Sárga lapok: C.Avram, Pap, illetve Jurca, Pigret, Pop. Piros lap: Pigret. Játékvezető: Pirtea Madalin, segítői Dem Stelian és Ghent Aurel.

Unirea: Groze (82.p. Codrea) – Saraz, Cura, Magda, Pap, Oláh (46.p. Trifa), Stefan, Lakatos (46.p. Malan), R.Avram (72.p. Fele Sz.), C.Avram, Popa. Edzők: Dan Dobai és Csűri Sándor.

Frontiera: Bota – Csiri (62.p. Lazau), Chise, Ruge, Gherlea, Jurca (79.p. Taut), Pigret, Pop, C.Popa, Ilisie, A.Popa (67.p. Pihuleac). Edző: Pop Sorin.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!