ERDON Helyi sport hírek

2008.10.26. 09:20

„Sima” eredmény a megyei rangadón

<p>Bihar megye – Dan Dobai jóslata nem vált be, folytatódott viszont a sorozat: az Érmihályfalvi Unirea újabb nagyarányú győzelmet aratott. Ezúttal az Élesdi Crisult győzték le 4–0-ás félidő után 5–0-ra. <DIA width="900" height="700" alt="Unirea Crisul 2008.10.25"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Unirea_Crisul_2008_10_25/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Unirea Crisul 2008.10.25" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.erdon.ro/video/31852/--rmih--lyfalvi-unirea-----lesdi-crisul-5---0" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A Szertár Sport Megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 11. fordulójában a tabella második helyét elfoglaló Érmihályfalvi Unirea a csak gólaránnyal a harmadikra szorult Élesdi Crisult fogadta. Még a szokásosnál is több, legalább 400 szurkoló annak lehetett tanúja, hogy a csapatok ripsz–ropsz cáfolták Dan Dobai edző jóslatát. Az érmellékiek vezetőedzője ugyanis előzetesen azt nyilatkozta, hogy szoros meccsre van kilátás, ezzel szemben a Crisul játékosai a 40. percben veszélyeztették először Groze Pisti kapuját, míg az első 20 perc után már 3–0 volt az Unireának!

Az első félidőben eldőlt

A meccs alaphangulatát Popa adta meg, aki már a 3. percben betalált, példáját Malan és R.Avram is követte negyed órán belül, sőt, a szünet előtt még C.Avram is eredményes volt. A hazaiak további 6–7 helyzetet hagytak ki a nehézkesnek tűnő élesdi védők mellett. A második félidő első percében már zörrent az élesdiek hálója, ám les címén a bíró érvénytelenítette a találatot. De ami késik nem múlik, a 60. percben C. Avram egy szép kapáslövésből csak megszerezte maga második, csapata ötödik gólját. Az Unirea sok mozgásos, kombinatív játékot mutatott be, az ellenfelet már saját térfelén, sőt, saját tizenhatosán letámadták.

Helyzetek itt is, ott is

A Crisult kétszer is hajszál választotta el a szépítéstől: az egyedül előre törő Chebeleu elől Groze tisztázott, majd bizonyítva, hogy jó kapusnak szerencséje is van, Vinter a kapufát találta el. A találkozón ott volt Kiss Sándor, a Megyei Tanács alelnöke is, aki a Bioland „megfigyelőjeként” az élesdiek kapuja mögül láthatta, hogy Popa fejese, vagy Saraz „ajtó–ablak” helyzetben történt gurítása növelhette volna a hazai gólok számát. A lefújás után pedig jött a szokásos fieszta, a szurkolói B–közép éltette kedvenceit, az edzőket, a szponzort, míg csak be nem rekedtek.

Érmihályfalvi Unirea – Élesdi Crisul 5–0 (4–0). Praszler stadion, 400 néző. Gólszerzők: Popa (3.p.), Malan (18.p.), R.Avram (19.p.), C.Avram (45.p., 60.p). Sárga lapok: C.Avram, Stefan, Magda, illetve Vancea, Dumiter. Játékvezető: Ciprian Dansa, partjelzők Vidican Rares és Pantea Radu.

Unirea: Groze – Saraz, Trifa, Cura, Magda, Stefan, R.Avram (84.p. Lakatos), C.Avram, Malan (82.p. Létai), Szalai (59.p. Fele Sz.), Popa (88.p. Béres). Edzők: Dan Dobai és Csűri Sándor.

Crisul: Ciuras – Iaz, Popa, Vancea, Bercea (46.p. Mitra), Fogarasi, Iacob, Dumiter, Ardelean, Chebeleu (88.p. Kövesdi), Ivan (55.p. Vinter). Edző: Mircea Madar.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!