ERDON Helyi sport hírek

2008.10.11. 13:07

Az Öreg Hölgy látogatása

<p>A labdarúgó második liga õszi idényében még nem láttak a váradi szurkolók ilyen látványos és szép, ráadásul hazai gyõzelemmel végzõdõ sportszerû csatát. Csak a végén, az utcán szabadultak el az indulatok.</p>

A sokszoros bajnokcsapat Aradi UTA, illetve az „öreg hölgy”, ahogyan a vendégcsapatot idõtlen idõk óta becézgetik szakmai és szurkolói körökben egyaránt, tulajdonképpen nem látogatóba jött a Bihar FC-hez a labdarúgó második liga kilencedik fordulójában, mert nem is egy, hanem három ponttal szeretett volna hazatérni a Maros-partra. Az aradiak elképzelését majdnem siker is koronázta, mert miután a váradi piros kékek a 10. percben büntetõrúgásból Bucur révén megszerezték a vezetést – feltehetõen nem edzõi utasításra! – elkezdték immel-ámmal tologatni a labdát, húzni az idõt, amikor még legalább hetven perc volt hátra az utolsó sípszóig. Valószínûleg megijedtek a tudattól, hogy vezetnek és megis nyerhetik a mérkõzést jónevû ellenfelükkel szemben.

Sok támadás és helyzet

A vendégek pedignem kíméltek, hanem annak rendje és módja szerint büntettek: elsõ játékrész legvégén a volt szatmárnémeti Rösszel góljával kiegyenlítettek, majd a második felvonás 54. precében ismét Rösszel révén vezetéshez is jutottak. És nem véletlenül: a 25. perctõl tíz játékosra apadt vendégcsapat (Mircea Gheorghe talpalásért jogosan kapott piros lapot!) sokat támadott, és helyzetei is adódtak. Ám a vendégvezetést követõen egyre jobban kezdtek magukhoz térni Vig Zoltán (a játékvezetõ reklamálásért õt is a nézõtérre küldte) edzõ tanítványai, s a 67. percben Bucur 2–2-re alakította az állást. A hátra maradt jó húszpercnyi idõszakban aztán hol az aradi, hol a váradi kapu forgott veszélyben (utóbbi talán többször), aztán a 90+2. percben Bucur újabb, ezúttal fejes góljával kialakította a 3–2 arányú, különben teljesen megérdemelt Bihar FC sikert.

Az utcán folytatódott

A mérkõzést követõen a stadion elõtti villamosmegállóban akaszkodtak össze az aradi, úgymond „szurkolók” két váradi fiatallal, mert nyakukban piros-kék sálat lobogtattak. Egyiküket a földre teperve rugdalták is, de a csak késõn ébredõ maroknyi, gáz sprayval felszerelkezett csendõr szétzavarta õket. Ekkor a nagy tömegben érkezõ aradiak a csendõrökre támadtak, akik közben erõsítést kaptak és pár percig még folyt az adok-kapok, végül a rend õrei felülkerekedtek és  néhány vendég szurkolót sikerült is elõállítsanak, ám nem a kezdeményezõket, mivel azok idejében megfutamodtak.

Szántó Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!