ERDON Helyi sport hírek

2008.09.30. 14:55

Karate–övvizsga Szatmárudvariban

<p>Szatmár megye – Sikeresen vizsgáztak a Samuraiul SK szatmárudvari karatékái, akik magasabb rangra léptek a sportágban: a 14 vizsgázó sárga övet kapott.</p>

Első alkalommal rendezett ővvizsgát a Samuraiul SK a szatmárudvari karatékáknak, mind kiválóan teljesítettek, így magasabb rangra emelkedtek a sportágban. Magos Róbert (5 dan) a klub elnöke és vezetőedzője elmondta: a vizsgázó ifjú karatékák izgultak, azonban a gyakorlatok bemutatásakor ez nem látszott rajtuk. „Vidéken alig két éve kezdtük oktatni a karatét, de máris nagy sikere van ennek a sportágnak. Lázáriban, Szatmárudvariban és már Batizon is tartunk edzéseket. Felkészült, jó oktatóink vannak, ezt bizonyítja az is, hogy az ővvizsgán kiválóan szerepeltek az ifjú tehetségek” – méltatta Magos. A vizsgán uganis az erőnléti gyakorlatok mellett egyébb próbákban (kihon, kumite) is meg kellett feleljenek a karatékák.

A klubelnök ugyanakkor elmondta, a Samuraiul SK karatékái jelenleg készülnek az új idényre. Szatmárnémetiben a Lucian Blaga Általános Iskolában (kedd, csütörtök 18 órától), az I. C. Brăteanu Iskolacsoport (szerda, péntek 18 óra) illetve a Doamna Stanca Főgimnzáium tornatermében (hétfő, szerda, péntek 19 óra) tartanak. Lázáriban (kedd, csütörtök 18 óra), Szatmárudvariban (kedd, csütörtök 19 óra) a helyi általános iskolák tornatermében tartanak edzéseket, és hamarosan már Batizon is tartanak karatetanfolyamokat.

Vizsgázók

Sárga ővet kaptak: Derecskei Krisztián, Révész Márk, Valkai Dávid, Claudiu Sava, Cristian Pop, Marcel Pop, Florentin Pietrar, Sergiu Borşi, Andrei Ghiriţi, Gabriel Bilt, Grenczer Patrick, Grenczer Cristofer, Darius Medieşan, Patrick Tomian.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!