ERDON Helyi sport hírek

2008.09.28. 18:15

Carpatica Rally: Magyarországis siker az autósoknál

<p>Remek versenyzési időjárási körülmények között zajlott Szatmárhegy környékén a Carpatica Rally utolsó szakasza. A verőfényes napsütésben mintegy ötven autós, motoros, és quad–os versenyző állt rajthoz, köztük több szatmári versenyző is. <DIA alt="Carpatica 2008.09.28" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Carpatica_2008_09_28/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Carpatica 2008.09.28" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Viszont csak a motorosoknál sikerült dobogós helyet szereznünk: Ioan Luţaş a moto kategóriában végzett a harmadik helyen az három napos verseny után. Az Ovidiu Domide, Dan Nistor páros technikai okok miatt feladni kényszerült a versenyt, míg a Butka Sándor, Coma István kettős balszerencse miatt már nem tudta befejezni az utolsó szakaszt: egy temesvári figyelmetlen versenyző oldalról nekiütközött Butkáék Subarujának.

Az összesített eredményeket illetően Magyarországi siker született az autósok összetett versenyében a Temesvár – Szatmárnémeti között rendezett terepralin. A Péter Géza, Ceglédi Péter kettős a bukaresti Victor Fulicea, Jinga Dragoş párost, valamint a temesvári Tóth Sorin, Bucur Milanovici duót előzte meg. A motorosok között Sebastian Bodea győzött, a szatmárnémeti Ioan Luţaş pedig második lett, megelőzve Răzvan Irimescut. Az amatőr autósoknál az aradi Ovidiu Fit, Casian Vaciuschi páros győzött Zani Maurilo, Ioana Nistor illetve Anca Dragoş, Adrian Vinta kettősök előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!