ERDON Helyi sport hírek

2008.04.02. 14:07

Zöld út a női kosárlabda élvonal felé

<p>Craiován rendezik hétvégén a női kosárlabda B–osztályos bajnokság döntőtornáját. Az első két helyezet több mint valószínű ősztől az folytathatja szereplését. A szatmáriak is favoritok.</p>

Csütörtök reggel utaznak Craiovára a Szatmárnémeti Város Sportklub LPS női kosárlabdázói, ugyanis az oltyán város rendezi péntektől vasárnapig a B–osztályos bajnokság döntő tornáját. Itt már csak négy csapat küzd meg egymás ellen: a házigazdák és a VSK–LPS mellett a Gyulafehérvári U és a Niţulescu Rm. Vâlcea versenyez majd az első két hely egyikéjért. Ez a két pozíció ugyanis az élvonalba való feljutást jelentheti. A CSS U Craiova már nem veszítheti el elsőségét, a második hely megszerzésére pedig a szatmárnémeti lányok az első számú favoritok. Jelenleg is másodikok a táblázatban, és megbízható forrásokból megtudtuk, a döntő tornán számítanak majd az előző négy versenyen elért eredmények. Így ők sem veszíthetik el a helyezésüket.

Azonban a B–osztály első két helyezettének várnia kell április 15–ig: akkor hozz majd döntést a román szövetség küldöttgyűlése, hogy kell–e osztályzót játszania ennek a két együttesnek az élvonalba való szereplésért. Amennyiben úgy döntenek, hogy a 2008–09–es idényben 14 csapat alkossa majd a női élvonalbeli bajnokság mezőnyét, akkor a B–osztály első két helyezete automatikusan feljut az A–ba. Azonban ha a küldöttgyűlésen úgy határoznak, csak 12 csapatos A–osztály legyen jövőre, akkor osztályzót kell játszon májusban a B–osztály első két helyezte és az élvonal utolsó két csapata (a Municipal Târgovi§te és a Dési Unirea foglalja el az A–osztály táblázatának utolsó két pozícióját). Ugyancsak megbízható forássok szerint, az előbbi verzíót láthatják járható útnak a küldöttség tagjai. Mindezek tekintetében a Szatmárnémeti VSK LPS csapata már biztos résztvevője a következő idényben az élvonalnak.
Éles óvatosságra ínt
A VSK kosárlabda–szakorszályának elnöke, Éles Péter azonban nem kívánta megerősíteni de cáfolni sem értesüléseinket. „A csapatnak győznie kell, és mi lesz utána, majd eldönti a szövetség” – mondta Éles.

Pesek Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!