ERDON Helyi sport hírek

2008.04.04. 15:36

Nem lesznek lesen, ha Lesre mennek

<p>Több ízben szóltunk már arról, hogy tájainkon a horgászok nem avatkoznak bele a horgászegyesület ügyes-bajos dolgaiba, sőt távolról elkerülik a szervezetet.</p>

A bihari horgászok nagy többsége kiváltja az engedélyt, és egy évig még a környékére sem megy a székháznak, ezért ha valami újdonság van, esetleg a segítségükre lenne szükség, az információkról későn értesülnek, vagy egyáltalán nem jutnak el hozzájuk. A váradi Horgászegyesület már tett arra próbálkozásokat, hogy egyesítse a helyi horgásztársadalmat, ám az „áttörő” siker elmaradt. Nem lehet elégszer elismételni, hogy a klub a horgászoké, „hasonszőrűek” alapították és vezetik, s természetesen a pecások érdekeit védik. Tavaly több mint 4500 tagja volt az egyesületnek, ám alig haladta meg az ötvenet azoknak a száma, akik az év folyamán érdeklődni mentek a székházba. Egyszerűen nevetséges, hogy a tagok a kisujjukat sem mozdítják meg kedvenc időtöltésük érdekében…

Horgásznap Váradlesen

A sarki kávézóban száz pecás panaszkodik hetente az áldatlan körülményekre, de valamit is csinálni egyik sem akar. Éppen ezért az egyesületnél úgy gondoltuk, hogy meghívjuk őket szórakozni, hátha erre már kaphatók lesznek: május 10-én a váradlesi tavon megrendezzük a nagyváradi Horgászegyesület Napját. A programra tekintve mindenki megtalálhatja a maga kedvére való szórakozást: lesz zsákban futás, kötélhúzás, célba dobás pecabottal és orsóval, sörivó verseny és halsütés. A legkisebbekről sem feledkeztünk meg, ők horgászversenyen tehetik próbára tehetségüket és szerencséjüket. Minden megméretkezőt díjazunk és minden résztvevőnek örülni fogunk. Jöhetnek családostul, hátha a feleség is megszereti ezt a szép és nemes tevékenységet.

Addig is április utolsó szerdáján várjuk az egyesület székhelyére azokat, akik tudnak és akarnak is segíteni az esemény megszervezésében.

 

Ács Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!