ERDON Helyi sport hírek

2008.04.02. 13:57

Megvan a bronzérem

<p>Szatmárnémeti – Legalább egy érmet várt tőrvívóítól a Lengyel Éva, File Attila edzőpáros a Szatmárnéemtiben zajló Román Kupa viadalokon: csapatban végül összejött.</p>

A harmadik helyen végzett a Szatmárnémeti Sportklub 1–es számú férfi tőrvívócsapata a Román Kupa–viadalok mai küzdelmei után. Lengyel Éva és File Attila mindezek ellenére kissé elkeseredett, ugyanis az SK második csapatával játszhatta volna a kisdöntőt az első együttes, azonban a „kisebbek” váratlanul kikaptak a Bukaresti Triumftól. A fővárosi csapat végül 46–16 arányban szenvedett veerséget az SK első csapatától a bronzmérkőzésen.

Igaz, az érem szebben is csilloghatott volna, amennyiben az elődöntőben, a Chimia Rm. Vâlcea elleni mérkőzésen Tűzhányi Gerárd nem végén rukkol elő tudása legjavával: az SK első csapatának rangidős vívója 24–40–es „vendégvezetésnél” következett a páston. A mentet 16–5 arányban meg is nyerte, ez azonban csak arra volt elég, hogy szorosabbá tegye a végeredményt: 40–45–re győzött a Chimia, így a vâlceaiak játszhatták a döntőt a Steaua ellen. A fináléban a bukaresti katonacsapat – a várakozásoknak megfelelően – simán győzött, bronzmérkőzésen pedig az SK I (mint említettük) 45–16–ra győzött a Triumf ellen (az SK I csapata: Tűzhányi Gerárd, Ioan Moisa, Teofil Moisuc, Mureşan István, Kostyuk Levente). Az SK II csak 6. lett: a helyosztón bár szoros volt az állás, végül 44–45 arányban vesztett a Steaua II csapatával szemben.

A nők következnek

Csütörtökön a női egyéni, pénteken pedig a női csapatviadalokkal folytatódnak a Román Kupa küzdelmei. Az SK edzői, Ardeleanu Zsuzsanna, Simona Surducan és Dan Suta remélik, hogy a lányoknak is sikerül legalább egy érmet elcsípniük. A női versneyben is a Steaua a favorit. A katonacsapatban szerepel egyénként a szatmárnémeti Stahl Krisztina, aki az egyéni viadalokban címvédő: tavaly is Szatmárnémetiben hódította el a Román Kupát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!