ERDON Helyi sport hírek

2008.03.14. 13:56

Bíznak Adi Popban

<p>Szatmárnémeti – Tizenhárom bajnoki címet gyűjtöttek be 2007–ben a Szatmárnémeti Sportklub sportolói, ebből a legtőbbet az atlétikázók (számszerint hatot) – derült ki az egyesület tegnapi gyűlésén, melyen a tavalyi mérleget mutatta be az SK elnöke.</p>

Dan Viorel az idei tervekkel kapcsolatban elmondta: a legfontosabb az, hogy a párbajtőröző Adrian Pop kijusson a pekingi olimpiára.

Az SK több edzője arra panaszkodott, hogy szponzorok hiányába nem tudnak fizetést biztosítani felnőtt sportolóknak, ezért az iskolai tanulmányok befejezése után felhagynak a sportolással a fiatalok, akik korábban, ifi kategóriákban maradandó teljesítményt nyújtottak. Dan Viorel ezzel kapcsolatban elmondta: „A valóság az, hogy sok esetben a szülők támogatását is kérnük kell ahhoz, hogy a sportolók részt vehessenek versenyeken.” Az SK tavaly 20 ezer lej támogatást kapott a helyi tanácstól, ez az összeg 2008–ra sem nagyobb. „A helyi tanács által megalakított Városi Sportklub felemészti a sporttevékenységek támogatására szánt összeg nagy részét. Sajnálatos, hogy nagyon kevés pénzt tudunk elkülöníteni sportra a büdzséből” – foglmazott Fógel László tanácsos, aki jelen volt az SK közgyűlésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!