ERDON Helyi hírek

2019.08.07. 09:40

Napozni lehet a Szilvásban, de fürödni nem

Népszerű helynek bizonyul idén is a Szilvás, ugyanis mindamellett, hogy kiváló hely a napozásra, piknikezésre, állatbarát is.

Népszerű helynek bizonyul idén is a Szilvás, ugyanis mindamellett, hogy kiváló hely a napozásra, piknikezésre, állatbarát is.

 

A közel egy hektáron elterülő területet 2016-ban nyilvánították piknikzónának, akkor fel is szerelték a területet betonasztalokkal, ülőalkalmatosságként használt farönkökkel, szeméttárolókkal, szemeteskosarakkal, sőt, egy hidat is építettek, hogy át lehessen jutni a közeli „szigetre”. A Szilvás idén is népszerű a pihenni vágyók körében, hétköznaponként is sokan – hétvégén még többen – látogatnak ki napozni és fürödni is, bár, mint megtudtuk, utóbbit nem szabad. Petri Csillától, a nagyváradi polgármesteri hivatal sajtóosztályának a munkatársától érdeklődtünk arról, hogy jelenleg mit szabad és mit nem a parkban: lehet piknikezni és napozni, azonban nyílt lángot használni, tehát sütögetni és grillezni nem szabad, és a Sebes-Körösben fürödni sem. Azonban a park állatbarát, így például azok számára is megfelelő, akik kutyával szeretnének sétálni.

Azonban úgy tűnik, hogy a számos szeméttároló és szemeteskosár fölöslegesen áll, mivel hulladékot több helyen is eldobáltak az arra járók, ami meglehetősen rontja az amúgy kellemes összképet. A park komoly hiányossága, hogy nincs benne illemhely, s ez tulajdonképpen 2016-ban sem volt tervben: akkor ezt azzal indokolta Florin Birta alpolgármester, hogy az illemhely egy hét alatt használhatatlanná válna.

 

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!