ERDON Helyi hírek

2019.08.07. 19:04

Adj egy esélyt nekik!

A CBA Nord Vest idén is folytatja jótékonysági projektjeit. Ezúttal az Erhard kastélya Alapítványt segítik, amely az autizmus spektrum zavar egyik típusával, az Asperger szindrómával élő gyermekekkel foglalkozik.

A CBA Nord Vest idén is folytatja jótékonysági projektjeit. Ezúttal az Erhard kastélya Alapítványt segítik, amely az autizmus spektrum zavar egyik típusával, az Asperger szindrómával élő gyermekekkel foglalkozik.Az alapítványt egy Asperger szindrómával diagnosztizált gyermek édesanyja, Edita Enciu alapította, miután saját bőrén megtapasztalta, mit jelent tehetetlennek lenni egy problémával szemben. Rájött, hogy bár vannak iskolák fogyatékkal élők számára, de nincsenek szakemberek, akik kifejezetten az Asperger szindrómás gyerekekkel foglalkoznának. Ezután elmélyült a témában, külföldi tanfolyamokat is elvégzett, és 2013-ban létrehozta az alapítványt, ahol kezdetben néhány gyerekkel foglalkoztak, ma pedig már 39 gyermeknek segítenek személyre szabott terápiákkal. További információkat tudhatnak meg az Erhard kastélya Alapítvány tevékenységéről honlapján, a www.castelulerhard.ro címen, valamint a Facebook oldalán.

A CBA 2019. júniustól augusztus végéig terjedő időszakban kampányt szervez, melyben arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az Asperger szindrómás gyerekek kezelhetők és képesek beilleszkedni a társadalomba. A kampány ideje alatt értékesített hatféle termék eladási árának 5%-át ajánlják fel az alapítvány számára. Az így összegyűjtött pénzből egy interaktív táblát vásárolnak majd, ami nagyon fontos ezeknek a gyerekeknek a fejlesztésében. Aki a megjelölt hat termék valamelyikét megvásárolja a CBA saját vagy franchise rendszerben működő üzleteiben, hozzájárul a gyerekek gyógyulásához. Mindazok, akik ezentúl is segíteni akarnak, pénzt utalhatnak az alapítvány számlájára: RO88 BTRL RONC RT03 7703 9401. kód: CBA ASPERGER.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!