ERDON Helyi hírek

2019.05.10. 11:03

Minden Magyar Majálisa a várban

A részletes programot közöljük.

A részletes programot közöljük.Péntek, 2019. május 10., 16 óra: Hivatalos megnyitó – nagyszínpad; 16–21 óra: Kézműves vásár a Yatta.ro csapatának szervezésében; 16–21 óra: A Könyvmentők sátra várja a nagyváradiakat. A könyvsátor lényege, hogy a már megmentett könyveket a majálisozók elé tárják, akik válogathatnak maguknak újabb olvasnivalót magyar, román és világirodalomból. A könyvsátor adomány alapú, lehet adományozni könyveket is, és cserélni is őket; 19 óra: Bikini koncert – nagyszínpad; 20.45 óra: Republic koncert – nagyszínpad.

Szombat, 2019. május 11. Iskolák majálisa: bemutatkoznak a nagyváradi iskolák. Helyszín: nagyszínpad. 9.30 és 16 óra között a következő tanintézmények diákjai lépnek fel (a fellépési sorrendet követve): 16. számú Általános Iskola, Nicolae Bălcescu Általános Iskola, Ady Endre Elméleti Líceum, Lucreția Suciu Általános Iskola, Iosif Vulcan Főgimnázium, Szacsvay Imre Általános Iskola, Mihai Eminescu Főgimnázium, Traian Vuia Műszaki Kollégium, Ioan Slavici Általános Iskola, Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum, Művészeti Líceum, 11. számú Általános Iskola, Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium, Dimitrie Cantemir Általános Iskola.

9–14 óra: A Gulyások Királya vándorserleg elnyeréséért gulyásfőző versenyen versengnek a nagyváradi városnegyedek; 11–15 óra: Népi mesterségek oktatása gyerekeknek. Helyszín: Nagyváradi vár, Kézművesek Utcája (K épület); 14 óra: a Gulyások Királya főzőverseny eredményhirdetése; 19 óra: Kormorán koncert – nagyszínpad; 21 óra: Best of Geszti koncert – nagyszínpad.

Közben: 9–21 óra: Kézműves vásár a Yatta.ro csapatának szervezésében; 9–21 óra: A Könyvmentők sátra várja a nagyváradiakat.

Családi programok

Vasárnap, 2019. május 12. Családi délelőtt: 10 és 14 óra között a következő családoknak szóló programokkal készülnek.

10.30 óra: Családi jóga. A gyakorlást vezeti: Csepregi Janka Zsófia, okleveles gyerek-, női- és gerincjóga oktató, biológus, anya; 10–12 óra: Egy színes családi délelőtt a Szigligeti Színház Lilliput Társulatával; 10–12 óra: Családi sportversenyek. Szervező: Tunyogi Hajnalka tornatanár, három danos taekwondo edző; 12 óra: a Hollós Mátyás című históriás játék a Lilliput Társulat előadásában. A produkciót öt éven felülieknek ajánlják, időtartama 50 perc; 12–13 óra: #zerowaste – Tényleg a gyerekeket kell környezettudatosságra nevelni? Mindannyian szeretnénk egy élhetőbb, vagy legalább ennyire élhető bolygót hagyni a gyerekeinknek. De mit tehetünk szülőként ennek érdekében? Kinek a feladata a környezet védelme? Szüksége van-e egyáltalán a környezetnek a mi védelmünkre? Milyen egy hulladékmentességre törekvő háztartás és mennyire nehéz az életmódváltás? Balázs Panna előadása Marosvásárhelyről; 13–17 óra: Népi mesterségek oktatása gyerekeknek. Helyszín: Nagyváradi vár, Kézművesek Utcája (K épület).

Nagyszínpad: 11 óra: Gyere és Zumbázzunk együtt Pardek Anita nagyváradi zumba oktatóval!; 12–13 óra: Egész nap a sztárokkal. A Barátok közt sztárjai és meghívottjai műsora; 13–13.30 óra: a nagyváradi Mistique mazsorett csoport fellépése. Felkészítő: Varga Friderika; 13.30–15 óra: Egész nap a sztárokkal. A Barátok közt sztárjai és meghívottjai műsora; 14.30 óra: a Gulyások Királya főzőverseny eredményhirdetése a Barátok közt sztárjai közreműködésével; 15–15.30 óra: a Unique Dance Stúdió fellépése. Felkészítő: Simon Noémi; 15.30–16.10 óra: a Tini Dance Center fellépése. Vezető: Oláh Katalin; 16.15–17 óra: Egész nap a sztárokkal. A Barátok közt sztárjai és meghívottjai műsora; 17 óra: USNK koncert; 18 óra: Opitz Barbi, Herceg Dávid és Dér Heni koncertje; 20 óra: A Pál-utcai fiúk musical Nagyváradon. A szabadtéri előadásra a belépés ingyenes. Az előadás a Szigligeti Tanoda Egyesület szervezésében jött létre.

Közben: 9–14 óra: A Gulyások Királya vándorserleg elnyeréséért gulyásfőző versenyen versengnek azok a baráti társaságok, cégek, egyesületek, akik a megmérettetésre jelentkeztek; 9–21 óra: Kézműves vásár a Yatta.ro csapatának szervezésében; 9–21 óra: A Könyvmentők sátra várja a nagyváradiakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!