ERDON Helyi hírek

2019.03.11. 08:55

Hölgyválasz: nőnapi bál volt

Szombat este/éjjel Hölgyválasz címmel fergeteges nőnapi bált rendezett a Lotusban a nagyváradi RMDSZ Nőszervezet, immár negyedik alkalommal. Volt torta is, és ajándék Tulipán-kitüző.

Szombat este/éjjel Hölgyválasz címmel fergeteges nőnapi bált rendezett a Lotusban a nagyváradi RMDSZ Nőszervezet, immár negyedik alkalommal. Volt torta is, és ajándék Tulipán-kitüző.

Fergetes hangulatú nőnapi bált szervezett idén is a váradi RMDSZ Nőszervezet, színvonalas műsorral és ünnepi tortával.

A megjelenteket Székely Hajnal, az RMDSZ Nőszervezet váradi elnöke köszöntötte nagy szeretettel. Biró Rozália országos elnök mosolygós ünnepnek nevezte március 8-át, illetve az ehhez köthető, idén immár negyedik alkalommal megszervezett Nőnapi bált. Kijelentette: nagyon örül annak, hogy őt nőnek hozta a gólya, és büszke a nőtársaira, a lelkesedésükre, önzetlen szeretetükre és adni tudásukra, mely minden gesztusukban megnyilvánul. Úgy fogalmazott: a nők olyanok a nemzetünknek mint a kovász, mert úgy „bugyolálni”, szeretgetni, védelmezni ahogyan egy nő tudja a gyermekét, a családját és a nemzetét, egyetlen férfi sem képes rá, minden tisztelet mellett.

Ez a szeretet tartja meg a fészek melegét, hozza mindig vissza, haza az eltévedteket, illetve a kirepült fiókákat. Azt is mondta: különösen örül annak, hogy a bálon jelen van „a türelmes mosolyú” Vincze Loránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának az elnöke (FUEN), az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelölt-listájának második helyezettje, aki zászlóvivője annak a gondolatnak, hogy az európai kisebbségek jogait az EU-ban törvény által biztosítani kell azért is, hogy az utódaink a szülőföldjükön élhessenek.

Festmények

Vincze Loránt megköszönve a meghívást azon véleményének adott hangot: a Nőszervezet az utóbbi években a látványos eredményeivel, csodálatos közösségi eredményeivel, projektjeivel, változatos programjaival elkényezteti az RMDSZ-t. Mindezek alapja az a közösség, mely összekovácsol minket, erdélyi, partiumi magyarokat, miközben megtaláltuk azokat a partnereket, szövetségeseket, melyek ugyanúgy gondolkodnak, mint mi, és értékeket teremtenek, és talán nem becsülik meg őket eléggé.

A köszöntőbeszédek után parádés közös operettműsorral lépett fel Buzási Patrik, a Nagyváradi Művészeti Líceum és Kiss Eszter, a Debreceni Ady Endre Gimnázium diákja. Nagy Gabriella, a Művészeti Líceum igazgatóhelyettes a jelenlevők figyelmébe ajánlotta megvétel céljából a XI. D osztályos tanulók által készített festményeket, akik egyedi Bihar megyeiként beneveztek az Örökségünk őrei versenybe.

A bálon a talpalávalót az Elit zenekar- Papp „Tilu” Attila és Majoros Attila szolgáltatta.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!