ERDON Helyi hírek

2019.03.22. 09:33

Felújítják Traian Moşoiu szobrát

A nagyváradi önkormányzat a Bihar Megyei Műemlékvédelmi Alapítvánnyal együttműködve felújíttatja Traian Moşoiu generális nagyváradi szobrát.

A nagyváradi önkormányzat a Bihar Megyei Műemlékvédelmi Alapítvánnyal együttműködve felújíttatja Traian Moşoiu generális nagyváradi szobrát. A Rulikowski (Armatei Române) út elején, a Körösvidéki Múzeum előtt álló mellszobrot már le is vették a talapzatáról. A restaurálást a váradi városi múzeumban végzik el, a szobor körüli teret pedig a Flodor Transcom cég újítja meg. Ez utóbbi keretében felújítják a szobor talapzatát, megújítják a zöldövezetet és a sétányokat, illetve díszkivilágítást is kiépítenek ott. A szobor körüli teret kör formájúra alakítják át, és ott két kőpadot is kihelyeznek, továbbá négy márványból készült virágállványt is kihelyeznek a térre. A munkálatok összköltsége 255.469 lej áfa nélkül. Az öntött bronz szobrot Teodor Zamfirescu szobrász készítette 1992-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!