ERDON Helyi hírek

2019.01.29. 12:14

Meglepetés-kedvezmények, ingyenes szolgáltatások a tagoknak

A Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesülete sajtótájékoztató keretében számolt be a napokban, a tavalyi év tevékenységeiről, majd a jövőbeni terveket is ismertették: a tagok számára meglepetésekkel is készülnek.

A Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesülete sajtótájékoztató keretében számolt be a napokban, a tavalyi év tevékenységeiről, majd a jövőbeni terveket is ismertették: a tagok számára meglepetésekkel is készülnek.

A Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesülete alapítótagjainak egy része, Tank-Szigeti Ildikó, Pető Dalma, Jurca Tünde és Székely Éva sajtótájékoztatón számolt be a 2018. évi eseményekről, amikor a Nő a Siker! női klubbot is megalapítottuk. Még a tavalyi év elején bejelentették, hogy a tagtoborzás lesz az egyik fő céljuk, majd április 12-én meg is alapították az említett klubbot. Az alapító ülésen két könnyed előadással is készültek a tagoknak és érdeklődőknek: Cormoș Pap Andrea fodrász és Staharóczky Noémi táplálkozási szakértő jótanácsait hallhattuk, a két alapítótag készségesen felelt a kérdésekre is.Tavaly még négy alkalommal tartottak klubtalálkozót: május 10-én Biró Rozália alapítótag Sikeres párbeszéd önmagunkkal címmel tartott előadást; június 21-én ugyanott Boros Mónika alapítótag, könyvvizsgáló A vállalkozás és a könyvelő címmel tartott interaktív tanácsadást; július 11-én Székely Éva alapítótag, egy turisztikai cég tulajdonosa a népszerű úticélokról tartott előadást, valamint jótanácsokkal látta el a nyaralókat; szeptember 27-én Drimba Dézsi Enikő a vállalkozása létrehozásáról és az online értékesítésről beszélt. A klubtalálkozókon lehetőség volt csatlakozni a vállalkozónőkhöz, erre idén is lehetőség lesz a hasonló alkalmakkor, ez egy tagsági nyilatkozat kitöltésével lehetséges, ezután az új tagok tagsági könyvet kapnak.

Jótékonyság

A vállalkozónők a jótékonykodásra is nagy hangsúlyt fektetnek: 2018 áprilisának elején Székely Évának közbenjárásával a Szacsvay Imre Általános Iskola 15 új matraccal gazdagodott, melyet Bátori János ajánlott fel. Május elején a Hajléktalan Családok Sürgősségi Befogadó Központjának adományoztak, szintén Székely Éva közbenjárásával, a központ 50 pár férfi cipőt kapott egy debreceni cégtől, valamint Tank-Szigeti Ildikó 100 pár női cipőt adományozott nekik. Augusztus végén meghirdették a Légy jó! Tégy jót! tanszergyűjtési akciót, közösen az Ovisuli Egyesülettel, szeptember végén került sor az összegyűlt tanszerek kiosztására, ezenkívül az egyesület 12 csomagot ajánlott fel, melyet hátrányos helyzetű gyermekek között osztottak szét a 34-es óvoda, a Szacsvay Imre Általános Iskola és a 11-es Általános Iskola tanulói között. Októberben meghirdették a Magyar Vállalkozók Jótékonysági Bálját, melyre november 17-én került sor, immár harmadik alkalommal, tavaly Biró Évát, rádiós szerkesztőt-műsorvezetőt támogatták. Csapatépítő jelleggel a vállalkozónők és klubtagok közösen látogatták meg a debreceni Impressziók című kiállítást Debrecenben.

Az évet egy konferenciával zárták, a klubtagokkal, érdeklődőkkel együtt, melyre Szabó Gézát, az OTP Bank Románia igazgatóját hívták meg, aki Befektetési és vállalkozási kultúrák és szokások címmel tartott előadást. Az alapítótagok egy bensőségesebb ünnepséggel zárták az évet, mely ajándékozással, beszélgetéssel telt.

Tervek

Mint a vállalkozónők elmondták, idén már tartottak megbeszélést a jövőbeni terveket illetően: a klubtagok kerülnek középpontba. További cél a tagtoborzás, de szeretnének kedveskedni a már meglévő tagoknak, és természetesen minden újonnan csatlakozónak is. Amellett, hogy havonta lesznek klubbnapok, találkozók, úgy gondolták, hogy a tagok különféle kedvezményekben, segítségekben részesülhetnek. Így azok, akik tagsági kártyával rendelkeznek Pető Dalma segítségét kérhetik román-magyar, magyar-román fordításokban, például egy rövid ismertető esetében, ugyanis fontosnak tartják azt, hogy magyarul is közöljék a vállalkozók az éppen aktuális dolgokat, információkat, tekintve, hogy a magyar közönség a legfontosabb az egyesület számára. Székely Éva szívesen válaszol a turizmussal, utazással kapcsolatos kérdésekre, ráadásul kedvezményekkel is készül a klubtagok számára. Boros Mónika ingyenes könyvelési tanácsadást nyújt, Staharóczky Noémi ingyenes tanácsadást az egészséges életmódról, Tank-Szigeti Ildikó pedig 10%-os kedvezményt ajánl fel a cipőboltjában. További meglepetés-kedvezményekkel, ingyenes szolgáltatásokkal készülnek, a következő klubtalálkozón jelentik ezeket be az alapítótagok.

A következő klubtalálkozóra február 13-án, 18 órai kezdettel kerül sor a Fan Ice cukrászdában, Székely Éva Előfoglalási (early booking) kedvezmények a nyári periódusra címmel tart előadást.

Csatlakozás

Az egyesületbe való belépés menetéről Pető Dalmát, az egyesület ügyvezető elnökét lehet kérdezni. Tagsági díj nincs, a tagok különféle kedvezményben részesülnek. Érdeklődni az egyesület Facebook-oldalán lehet, e-mailben a magyarvallalkozonokegyesulete@yahoo.com címen, valamint a 0740-186-308-as (Pető Dalma) telefonszámon.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!