ERDON Helyi hírek

2018.12.11. 08:14

Varázslatos operett-előadás volt Váradon

Ennyire látványos operett-előadást talán még nem is láthatott a váradi közönség. Vasárnap két teltházas előadást is tartottak a Szigligeti Színházban, a Monarchia Operett és az est házigazdája, Esztergályos Cecília káprázatos és magas színvonalú élményt nyújtott.

Ennyire látványos operett-előadást talán még nem is láthatott a váradi közönség. Vasárnap két teltházas előadást is tartottak a Szigligeti Színházban, a Monarchia Operett és az est házigazdája, Esztergályos Cecília káprázatos és magas színvonalú élményt nyújtott.

Már számos országban és nagyvárosban mutatta be a Monarchia Operett az Operettvarázs című előadását. Nagyváradon Esztergályos Cecília is fellépett, aki mindmáig fiatalos és energikus. A Monarchia Operett a magyar operett dallamaival már meghódította a világot, felléptek már az Amerikai Egyesült Államokban, Oroszországban, Izraelben és Németországban is, Romániában is több előadásuk volt már. Vasárnap, december 9-én két teltházas előadást tartottak a Szigligeti Színházban, mely arra enged utalni, hogy Várad valóban nyitott az effajta szórakozási lehetőségre, ilyen látványos előadást azonban ritkán láthat az itteni közönség: vasárnap több mint 1200 személy élt a lehetősséggel.

Köszöntők

A varázslatos operett-előadást az RMDSZ Nőszervezet hozta el Erdélybe, a nagyváradi előadás szervezésében pedig részt vett az Ovisuli Egyesület is. Mind a délutáni, mind az esti előadás előtt megnyitó beszédet mondott Biró Rorzália, az RMDSZ Nőszervezet elnöke, valamint Pető Dalma önkormányzati képviselő, az Ovisuli Egyesület elnöke, délután csatlakozott hozzájuk Szabó Ödön parlamenti képviselő, este pedig Cseke Attila szenátor. A megnyitó beszédekben az adventi, karácsonyi csodára, valamint a csodavárásra fektették a hangsúlyt, kiemelték, hogy az egyik legfontosabb dolog ebben az időszakban, hogy együtt legyenek a családok, barátok és ismerősök, nem utolsósorban Várad magyar közössége. Pető Dalma, az esemény szervezője a közönség köszöntése mellett a fellépőket is üdvözölte: „Köszönjük, hogy a magyar operettjátszás legjobbjai tisztelik meg a nagyváradi magyar közönséget jelenlétükkel. Külön kiemelném Esztergályos Cecília művésznőt, akit a legsötétebb évektől kezdve a végre bekövetkezett változás fényében olyan nagy szeretettel követtünk figyelemmel a magyar televízió műsoraiban”.

Látványos show

A megnyitó beszédek után hamarosan színpadra is álltak a Monarchia Operett tagjai, akiknek műsorát egyébként élő zenével kísértek. Esztergályos Cecília is hamar feltűnt a színpadon, a közkedvelt komika fiatalos stílusával hatalmas vastapsokat érdemelt ki. Az itteni közönségnek szerencséje volt, ugyanis nemcsak „Háromtól hatig” (ahogyan a sláger is mondja), hanem háromtól este tízig volt szabad a művésznő, aki töretlen jókedvvel hódította meg a színpadot. Az operettkedvelők elégedetten távozhattak, hiszen a nagy slágerek közül sokat felsorakoztattak a Monarchia Operett tagjai. Mint a legtöbb előadáson, ők is a Hajmási Péter, Hajmási Pál című slágerrel nyitották meg az előadást, majd többek között felcsendült a Ma önről álmodom…, Vágyom egy nő után, Gyere, te nímand, Borban az igazság. Hangos taps kíséretében és a közönséggel együtt adták elő a Ringó vállú csengeri violám című operettslágert, valamint a Cintányéros cudar világ című dalt, a Délibábos Hortobágyont és a Jaj cica eszem azt a csöpp kis szád címűt is. Az örökzöld operettslágerekkel és a csodálatos hegedűszólókkal közel három órán át szórakoztatták a közönséget. A show látványossága Kollár Péter Erik táncos-komikusnak köszönhető, aki megtervezte a csodaszép ruhákat és fejdíszeket; láthattunk mesebeli estélyi ruhákat, igazi cigány és spanyol stílusúakat, valamint magyar mintásakat is.

A vasárnapi mindkét előadás végén a fellépők és a közönség tagjai közösen, felállva elénekelték a magyar Himnuszt. Az előadások szünetében és azok végén a színház előterében meg lehetett vásárolni az előadás CD-jét, valamint dedikáltatni is lehetett azt.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!