ERDON Helyi hírek

2018.12.05. 09:02

Ajándék meséskönyv és csoki

Decemberben, még az ünnepek előtt a Rákóczi Szövetség 1400 meséskönyvet és ugyanennyi darab csokoládét oszt ki azon óvodások közt, akik a jövő tanévben magyar nyelvű iskolába mennek.

Decemberben, még az ünnepek előtt a Rákóczi Szövetség 1400 meséskönyvet és ugyanennyi darab csokoládét oszt ki azon óvodások közt, akik a jövő tanévben magyar nyelvű iskolába mennek.

A Rákóczi Szövetség vezetői arra gondoltak, hogy advent idején, a karácsonyi időszakban mindig a család meghittsége és az összetartozás érzése kerül előtérbe. Az ünnepi hangulathoz hozzátartozik az ajándékozás is. Ugyanakkor pedig a Mátyás király-emlékév és a közelgő iskolai beiratkozás alkalmával is szerettek volna a magyar gyermekeknek kedveskedni, örömöt okozni nekik.

A Rákóczi Szövetség amúgy hosszú évek óta elkötelezett a határon túli magyar közösségek magyar iskolaválasztásában. Meggyőződésük, hogy ma a magyar iskola többlettudást és nagyobb kapcsolatrendszert nyújt az odajáró gyermeknek, és ezzel jelentősen hozzájárul a felnőttként remélt boldoguláshoz. Emellett abban is biztosak, hogy a magyar iskolaválasztás a magyar közösségek megmaradásának zálogát jelenti.

Szent László óvoda

A kedves szülőket arról is tájékoztatni szeretnék, hogy majd amikor magyar nyelvű osztályba íratják a gyermeküket, számíthatnak arra is, hogy egy jó minőségű iskolatáskát kapnak tőlük ajándékba. A jövő szeptemberi iskolakezdést követően pedig személyesen is szándékukban áll találkozni a szülőkkel, hogy átadják számukra a magyar összefogást jelképező ösztöndíjukat, megköszönve evvel felelős döntésüket.

Tegnap reggel a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum struktúrájához tartozó, Szabó Emese által vezetett óvodába látogatott Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő-helyettes, a Rákóczi Szövetség Bihar megyei elnöke, Tankó Zita szaktanfelügyelő és Konrád Katalin iskolaigazgató, ahol 17 gyermek örülhetett az ajándékoknak, illetve személyesen csak 5, mivel a többi sajnos beteg. Rövid műsorral készültek ugyanakkor szentlászlós diákok, közülük Szabó Kincső felolvasott egy mesét, Rejtő Dóra énekelt.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!