ERDON Helyi hírek

2018.09.23. 11:02

Ismét volt kerékpáros felvonulás

Szeptember 21-én, péntek délután a Pro Bikers Egyesület ismét megszervezte a Critical Mass elnevezésű kerékpáros tömegfelvonulást azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos közlekedésre, mely mindannyiunk közös felelőssége, valamint a környezettudatosságra, és a minél több kerékpárút létesítésére. 

Szeptember 21-én, péntek délután a Pro Bikers Egyesület ismét megszervezte a Critical Mass elnevezésű kerékpáros tömegfelvonulást azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos közlekedésre, mely mindannyiunk közös felelőssége, valamint a környezettudatosságra, és a minél több kerékpárút létesítésére. A rendezvény ezúttal a Bihor-Hajdú-Bihar Eurórégió Alapítvány Pedálozz biztonságban! elnevezésű projektjének a részét képezte, mely a Partnerségért Alapítvány és a MOL Románia finanszírozásával valósul meg. A 17.30 órai rajt előtt Bogdan Hussu, a Bihor-Hajdú-Bihar Eurórégió Alapítvány elnöke azt nyilatkozta a Bihari Naplónak: 350 láthatósági mellényt hoztak magukkal, és szinte valamennyit szétosztottak a résztvevők közt.

A kerékpárosok a rogériuszi piac parkolója – Transilvaniei/Nadányi utca – Dacia sugárút – Petőfi park – Fő utca – Magheru/Sztaroveszky út – Dacia/Baross-híd – Nagyvásártér – Cantemir/Ghillányi út – Sextil Pușcariu út – Horea út – Sucevei/Vámház utca – Decebal sugárút- T. Vladimirescu/Körös utca útvonalon haladtak végig, hogy aztán a városháza előtti végállomásukon szokás szerint magasba emelt biciklikkel ünnepeljék meg az Európai Mobilitási Hetet.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!