ERDON Helyi hírek

2018.08.19. 18:10

Mesével az ünnepre hangolódva

Augusztus 19-én a Nyitott ablak Európára rendezvény első napjának délelőttjén elsősorban a gyerekeket és persze szüleiket várták a Rhédey-kertbe, ugyanis a Szigligeti Színház Liliput Társulata és a Mária királyné Színház Arcadia Társulata mesékkel kedveskedett az érdeklődőknek.

Augusztus 19-én a Nyitott ablak Európára rendezvény első napjának délelőttjén elsősorban a gyerekeket és persze szüleiket várták a Rhédey-kertbe, ugyanis a Szigligeti Színház Liliput Társulata és a Mária királyné Színház Arcadia Társulata mesékkel kedveskedett az érdeklődőknek.A Liliput Társulat interaktív előadásában újra átélhettük a kis gömböc nagy kalandját, Oszkár malac olyan mutatványokkal kápráztatta el a közönséget, ami méltán nevezhető világszámnak, majd a közönség soraiból kiváló kis kovács és segítőtársa elriasztotta a rémisztő sárkányt.

Az Arcadia Társulat két tagja magyar népmeséket adott elő: a pórul járt farkas történetét, aki nem elégedett meg a sovány háziállatokkal, de a végén mégis hoppon maradt, a szegény ember és a ravasz róka meséjét, akik arra tanítanak, „többet ésszel, mint erővel”, de a furfangos, falánk macska és az éhen maradt medve története is megelevenedett a színpadon. A helyszínen a gyerekeket nemcsak a mesék világa varázsolta el, különböző kézműves foglalkozások, ügyességi játékok várták a park területén őket.

János Piroska

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!