ERDON Helyi hírek

2018.07.25. 09:21

Ünnepi zongorahangverseny augusztus 20. alkalmából

Hagyományteremtő szándékkal szerveztek tavaly először ünnepi zongorahangversenyt a várad-újvárosi templomban, idén folytatják ezt.

Hagyományteremtő szándékkal szerveztek tavaly először ünnepi zongorahangversenyt a várad-újvárosi templomban, idén folytatják ezt.Az államalapítás emlékére szerveznek újra hangversenyt a nagyvárad-újvárosi református templomban, kedden erről tartottak sajtótájékoztatót a szervezők. Thurzó Zoltán zongoraművész elmondta: fontosnak tartják, hogy méltóan megünnepeljék az államalapítást Nagyváradon is. Egy zenei délutánt megfelelőnek gondolnak erre, a tavalyi sikerre való tekintettel pedig idén több meghívott vendég is lesz. A zongoraművész hozzátette, hogy ez lesz az első önálló koncertje idén Váradon, nyolc hónapnyi szünet után pedig érdekes műsorral készül.

A koncertnek idén is jótékonysági jellege lesz. A belépés ingyenes, azonban a perselyben összegyűlt adományt felajánlják egy 14 éves váradi lány számára, mondták el az újvárosi egyházközség lelkészei, Herdean Gyöngyi és Sándor Lajos. Tavaly az adományokat templomuk fűtésére, felújítására fordították, idén azonban másnak szeretnék adni azt. Juhász Bianka 14 éves nagyváradi lány halláskárosodással született, speciális hallókészülékre lenne szüksége, ennek ára 12.000 lej.

Műsor

Az ünnepi hangversenyre augusztus 19-én, vasárnap 18 órai kezdettel kerül sor. A szervezők elmondták: közös döntés volt az, hogy a koncertet vasárnap tartsák meg, mivel így sokak számára elérhetőbb. A hangverseny előtt rövid áhítatot tart Herdean Gyöngyi, az államalapítást köszönik meg. Önálló hangversenyt ad Thurzó Zoltán zongoraművész, meghívott vendég a budapesti Mondok Yvette (szoprán), a nagyváradi Florin Mircea Ganea (basszus), Meleg Vilmos színművész, valamint a Nagyváradi Református Gyülekezetek Egyesített Énekkara – Nagyvárad-Olaszi Béczy Ernő vegyeskar, karvezető Jakó Sándor; Nagyvárad-Réti Sztárai Mihály Vegyeskar, karvezető Márkus Zoltán; Nagyvárad-Rogériuszi Református Egyházközség énekkara, karvezető Pap György; Nagyvárad-Újvárosi Református Egyházközség Énekkara, karvezető Orosz Otília. Az eseményre mindenkit szeretettel várnak.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!