ERDON Helyi hírek

2018.06.17. 18:44

Lovagi torna és lovaskaszkadőr-show

Közhírré tétetik: Nagyváradon soha nem látott lovas attrakciókkal várja az idén június 18–24. között zajló Szent László Napok az érdeklődő közönséget.

Közhírré tétetik: Nagyváradon soha nem látott lovas attrakciókkal várja az idén június 18–24. között zajló Szent László Napok az érdeklődő közönséget.A városba érkeznek a kulturális fesztivált csúcsra járató hétvégén a győri Ördöglovasok. Lesz lovagi torna és lovas kaszkadőr-show. A lovagi torna keretében látható lesz Roland-bábú, csatacsillag, lesz dárdahajítás, fejvágás, karikafűzés és kopjatörés is, a kaszkadőr-showban pedig minden, amit egy hasonló esemény kapcsán el tudunk képzelni.

A Győri ördöglovasok egy fiatal lovascsapat, amelynek tagjai egy 120 fős lovasiskola legelszántabb lovasai közül kerülnek ki. A csapat tíz éve foglalkozik trükklovaglással és lovas show-val. Lelkes, szenvedéllyel teli csapat, amely állandó fellépője a Nemzeti Vágta gálaműsorának, és számos kiemelt hazai és nemzetközi lovas eseménynek. Szlovéniában, Szlovákiában és Ausztriában is elnyerték a közönség kegyeit. A magyar Sándor Móricz gróf nyomdokait követve „ördögi” mutatványokat hajtanak végre lovaik hátán. A stílusok között megtaláljuk a modern show elvárásait tükröző bemutatót, középkori lovagi torna mellett a fantasy vagy a western stílust ugyanúgy, mint a magyar történelem részét képező „nomád harcmodorhoz” köthető megjelenési formákat.

Lovagi torna lesz a 6. Szent László Napokon június 23-án szombaton, 11 órától és június 24-én, vasárnap 11 órától. Kaszkadőrshow pedig június 23-án, szombaton 20 órától és június 24-én, vasárnap 17 órától. Valamennyi esemény helyszíne a várkert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!