ERDON Helyi hírek

2018.05.02. 13:36

Váradi Háló-találkozó: Két lábbal a földön

A közelmúltban zajlott a Háló ifjúsági találkozó. Közel száz fiatal vett részt a Kárpát-medence minden részéből, hogy egy tartalmas és vidám hétvégét töltsenek együtt, közösségben és hitükben megerősödve. A találkozó címe Két lábbal a földön volt.

A közelmúltban zajlott a Háló ifjúsági találkozó. Közel száz fiatal vett részt a Kárpát-medence minden részéből, hogy egy tartalmas és vidám hétvégét töltsenek együtt, közösségben és hitükben megerősödve. A találkozó címe Két lábbal a földön volt.

A pénteki, nap a megérkezés - úgy fizikai, mint lelki és mentális – és az ismerkedés napja. Ennek értelmében a főszervezők és a Kárpát-medencei Háló Egyesület elnökének, Konrád Katalin köszöntő szavai után egy nagykörű ismerkedő játék, majd a Kontraszt egyházi ifjúsági zenekar koncertje következett. A Háló nagy hangsúlyt fektet a személyes kapcsolatok kialakulására, ezért a programok során többször is lehetőséget biztosít a személyes beszélgetések, kapcsolatok kialakítására, ezért a szombat délelőtti előadás után, melyet dr. Belényi Emese, a Partiumi Keresztény Egyetem oktatója tartott, kiscsoportos beszélgetés következett. Az előadó kifejtette, hogy tud „két lábbal” megállni a földön siketként, hogy csak rajtunk múlik, mit kezdünk a saját helyzetünkkel, meg kell próbálnunk kihozni belőle a maximumot. Kihangsúlyozta úgy kell két lábbal a földön állnunk, hogy közben a csillagokat és az eget célozzuk meg ezzel útmutatást és pozitív példát adva a fiataloknak. A nap további részében önismereti, lelki, kommunikációs készséget fejlesztő, Kett módszeres és jövő tervezés műhelyeken vettek a fiatalok részt.

A komolyabb, fejlesztő munka után következhetett a szórakozás: a kiscsoportba szerveződött résztvevők városnézéssel egybekötött akadályversenyen vettek részt. A feladatok között voltak kreativitást igénylő humorosabb pontok is (pl. Hozzatok egy csillagot!), ugyanakkor irodalmi, vallási, történelmi, kulturális ismeretek bővítését elősegítő kérdések is, például meg kellett keresniük Ady kedvenc kávéházát, vagy a nagyváradi római katolikus székesegyházban és környékén kellett felkutatniuk a Szent László királyt ábrázoló szobrokat. Annak érdekében, hogy a résztvevők megismerhessék egy kicsit a várost, a feladatok mellé rövid leírást is kaptak a főbb látnivalókról, melyeket érinteniük kellett a lista teljesítése során.

Jézus és a Facebook

Az este során a csoportok Jézus Facebook profilját kellett megtervezzék saját elképzeléseik szerint. A vetélkedő után pedig ki-ki saját ízlésének és kedvének megfelelően választhatott az esti programok közül: táncos, társasjátékos programok, illetve gitározással egybekötött tábortűz, valamint egy teaházat a meghitt beszélgetéseknek.

Bár a vasárnap a búcsú napja, a reggeli szentmisét követően, melyet főtisztelendő Szabó Ervin spirituális celebrált, újabb kiscsoportos beszélgetés, immár kiértékelés és zárás következett, majd egy fórum. A fórumon Orosz Sára, Háló ifjúsági vezető részben párkapcsolati, részben önismereti kérdésekről beszélgetett három házaspárral. A résztvevők szem- és fültanúi lehettek a házaspárok személyes élményeinek, ezáltal reális képeket kaphattak a felnőtté válás, illetve a házasélet fejlődésének folyamataiból. A különleges a három házaspárban az volt, hogy mindnyájan a mostani résztvevők korosztályába tartoztak, amikor a Hálóval találkoztak és megismerkedtek, ma pedig már nem csupán ők aktív részesei és bogozói a Hálónak, de gyermekeik is követik példájukat, és aktív szerepet vállalnak a bogozásban.

A programot a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Konrád Csongor és Evelyn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!