ERDON Helyi hírek

2018.05.14. 09:05

Szent László városa az én városom: kiállításmegnyitó és díjátadó a várban

Immár második éve írják ki a Szent László városa az én városom elnevezésű pályázatot. Az ideire tizennyolcan jelentkezek, és a beküldött munkákból kiállítást nyílt, a legjobbakat díjazták.

Immár második éve írják ki a Szent László városa az én városom elnevezésű pályázatot. Az ideire tizennyolcan jelentkezek, és a beküldött munkákból kiállítást nyílt, a legjobbakat díjazták.

Tavaly, szintén a Festum Varadinum rendezvénysorozat keretén belül szervezte meg a nagyváradi RMDSZ a fotópályázatot – Nagyváradon/Nagyváradról készült legnépszerűbb fotót keresték, valamint Nagyvárad legjobb amatőr fotósát. A legnépszerűbb fotó az lett, amely a legtöbb online szavazatot kapta, a legjobb amatőr fotóst pedig egy szakmai zsűri választotta ki: Tóth István AFIAP, az Euro Foto Art Egyesület elnöke, Schönberg Gréta, Nagyvárad legjobb amatőr fotósa 2017 nyertese és Morvay Szabó Edina fotóművész. A szervezésben és a díjazásban közreműködött az Euro Foto Art Egyesület.

Megnyitó

A beküldött képekből kiállítást nyitottak meg múlt pénteken a nagyváradi vár C épületében található Vilidár István Galériában. Tóth István megnyitó beszédében kiemelte, hogy Nagyvárad különleges szépsége őt is lenyűgözi, ahogyan a beküldött képek is, Váradot érdemes fotózni, és annyi látnivaló van itt, hogy készülhetnek új témájú, különleges képek. Hozzátette, hogy Várad annyira szép, hogy nem kell keresni benne a szépet, elég megállni és körülnézni. Gratulált a pályázóknak, elmondta, hogy valóban különleges képek készültek.

A továbbiakban Pető Dalma, önkormányzati képviselő vette át a szót. Bemutatta a verseny menetét, kiemelte, hogy a pályázat milyen értékes: ,,bátran állítom azt, hogy az eddigi Festum Varadinum rendezvénysorozataiban ez egy különleges alkalom. Különleges alkalom, mert elértük a célunkat: a nagyváradi magyarok nemcsak szemlélői, látogatói az idei rendezvénysorozatnak, hanem aktív részesei is. A meghirdetett, több szakaszból álló pályázatunk bebizonyította azt, hogy összefogással minden lehet és azt, hogy a nagyváradiságunk mindenek felett áll”.

Díjátadás

Két kategóriában hirdettek nyertest a szervezők: Legnépszerűbb online fotó Nagyváradról 2018 és Nagyvárad legjobb amatőr fotósa 2018. Tóth István felajánlásának köszönhetően az első kategóriában az első három legtöbb like-ot kapott fotó készítője részesülhetett nyereményben, a Tóth István vezette magyar nyelvű fotó kurzuson vehetnek részt, ez már május 2-án elkezdődött. Több mint 700 like-ot gyűjtött össze Szabó Nándor, ő lett az első helyezett, a második Varga József Márk lett közel 700 like-kal, a harmadik pedig Bóné-Gréczi Loretta-Cecília, több mint 600 like-kal. A Nagyvárad legjobb amatőr fotósa 2018 díjat Novák Tünde vihette haza, a Lepel című fotóval nyert. Egy fényképezőgépet kapott ajándékba.

Az eseményt szeretetvendégség követte. A megnyitón kellemes zenei hangulatot biztosított Thurzó Sándor József brácsaművész. A kiállítás május 29-ig tekinthető meg, minden nap 8-20 óra között. A rendezvényt a Varadinum Kulturális Alap támogatta.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!