ERDON Helyi hírek

2018.05.31. 12:52

Száradnak az átültetett tiszafák

Mint ahogy az várható is volt, máris száradnak el a levelek a nagyváradi Bémer (Ferdinand) térről a Nagyvásártérre (December 1. park) átköltöztetett tiszafák egy részén, ami annak a jele, hogy előbb-utóbb elpusztulnak majd.

Mint ahogy az várható is volt, máris száradnak el a levelek a nagyváradi Bémer (Ferdinand) térről a Nagyvásártérre (December 1. park) átköltöztetett tiszafák egy részén, ami annak a jele, hogy előbb-utóbb elpusztulnak majd.Erre Florin Budea, a Bihar Megyei Fenntartható Fejlődés és Védett Területek Központ igazgatója hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán. Később kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy mivel öreg példányokról van szó, illetve a költöztetéskor alkalmazott brutális eljárásmód miatt gyakorlatilag esélyük nincs az elköltöztetett tiszafáknak a túlélésre.

Senkit sem érdekelt

Kérdésünkre válaszolva Budea hozzátette, hogy a tiszafák ma már csak természeti környezetben számítanak védett fafajtának, városi környezetben nem, így a váradi önkormányzat törvényesen járt el, mikor elköltöztette a tiszafákat. Az elköltöztetés módja azonban arra enged következtetni az igazgató szerint, hogy az illetékesek közül senkit sem érdekelt igazán az, hogy azok a fák életben maradnak-e vagy sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!