ERDON Helyi hírek

2018.05.14. 09:02

NŐ – A siker! – újabb klubtalálkozó volt

A Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesülete múlt hónapban indították a NŐ – A siker! elnevezésű női klubot. Múlt csütörtökön délután a második találkozót rendezték, a téma a belső párbeszédről volt.

A Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesülete múlt hónapban indították a NŐ – A siker! elnevezésű női klubot. Múlt csütörtökön délután a második találkozót rendezték, a téma a belső párbeszédről volt.

A vállalkozónők egyesülete egyik idei célkitűzését valósította meg azzal, hogy női klubot alapított, az első találkozóra a múlt hónapban került sor. A tervek szerint havi rendszerességgel tartanak hasonlókat, mindegyiken egy-két olyan előadás fog elhangzani, mely a vállalkozónők, és kezdő vállalkozónők számára érdekes lehet – nemcsak üzletről lesz szó, hanem szépségápolásról, a nőiességről, a családról és az anyaságról is.

Pozitívan

A második klubtalálkozóra május 10-én került sor a Diófa Csárdában, ahol Tank-Szigeti Ildikó, az egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket, röviden bemutatta az egyesületet, majd átadta a szót Biró Rozáliának, az egyesület ötlegazdájának, aki Sikeres párbeszéd önmagunkkal címmel tartott előadást. A képviselőasszony a belső párbeszéd fejlődéséről beszélt, mely már gyermekkorban kezd kialakulni, a saját gondolataink és a külső tényezők által, a neveltetés során egyre erősebb, kifejezőbb lesz. Elmondta, hogy talán a kamaszkorban a legerősebb a belső párbeszéd, hiszen ez a lázadókor, az ellentmondás időszaka. A belső párbeszéd milyenségéről is szó volt – lehet pozitív és negatív is –, ez többnyire azon alapul, hogy mit gondolunk magunkról és, hogy hogyan reagálunk a külső tényezőkre, hangzott el. Meg tudjuk állapítani, hogy a belső párbeszédünk melyik pólushoz van közelebb: reggel fogjunk egy papírt és egy ceruzát, és minden olyan jelzőt írjunk, amit a nap folyamán magunkról gondolunk, például sikeresnek érzem magam, szépnek érzem magam, szétszórtnak, feszültnek, stb. Este összegezzük, és amennyiben több a negatív jelző, próbáljunk változtatni ezeken a dolgokon, gondoljuk végig, hogy miért alakul ez ki.

,,El kell kezdeni pozitív párbeszédet folytatni önmagunkkal” – mondta Biró Rozália, ez azért fontos, mert ha van önbizalmunk, akkor mások is másként tekintenek ránk, fontos, hogy azt sugározzuk, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, elégedettek vagyunk. Mindenkinek szüksége van egy egészséges önbecsülésre, de el kell fogadni azt is, hogy ha másképp alakulnak a dolgok, meg kell találni a legjobbat mindenben. Hozzátette, hogy sokszor nehéz pozitívnak megmaradni, de ,,minden nap egy új lehetőség”, meg kell találni minden napban a sikert: siker az is, ha kitakarítottuk a lakást, időt töltöttünk a szeretteinkkel, ha jól elvégeztük a munkánkat, ,,Adjunk hálát minden nap” – zárta az előadást Biró Rozália. Az eseményt kötetlen beszélgetés, illetve meglepetésként Potyondi Tímea klubtag zenei előadása zárta.

A következő találkozót június 21-én, csütörtökön 18 órai kezdettel rendezik. A vállalkozó és a könyvelő témában Boros Mónika alapítótag osztja meg tanácsait.

Csatlakozás

Az egyesületbe való belépés menetét és az elérhetőségeket Pető Dalma, az egyesület ügyvezető elnöke mutatta be. Érdeklődni az egyesület Facebook-oldalán lehet, e-mailben a magyarvallalkozonokegyesulete@yahoo.com címen, valamint a 0740–186–308-as (Pető Dalma) telefonszámon lehet.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!