ERDON Helyi hírek

2018.05.08. 09:33

Édesanyjukat köszöntötték a magyar művészpalánták

Hétfő délután Anyák-napi ünnepséget szerveztek a Nagyváradi Művészeti Líceum dísztermében. Fellépett Mados Andrea tanárnő osztálya, a VI. C, valamint más diákok is közreműködtek a szép eseményen.

Hétfő délután Anyák-napi ünnepséget szerveztek a Nagyváradi Művészeti Líceum dísztermében. Fellépett Mados Andrea tanárnő osztálya, a VI. C, valamint más diákok is közreműködtek a szép eseményen.

Hagyományteremtő szándékkal megható és szép, családias hangulatú ünnepséget szervezett Anyák-napja alkalmából hétfő délután a Művészeti Líceum magyar tagozata. Az iskola dísztermében ennek megfelelően zömében édesanyák és nagymamák foglaltak helyet, akik méltán lehetnek büszkék az utódaikra. Egy színvonalas zenés-prózai műsorral készült Mados Andrea magyartanárnő VI. C osztálya, a gyerekek zenei felkészítését Béres Csilla canto tanárnő vállalta el, illetve Szabó Attila tanár biztosította a gitárkíséretet. Rajtuk kívül színpadra lépett még Demeter Krisztina (ének)- XI. D, Porsztner Abigél (ének)- X. D, Catona Ábel (zongora)- X. D, Győri Fruzsina- V. C, Pocsai Viktória- V. C és Papp Rózsa- V. C. Alkalomhoz illő irodalmi alkotások, költemények, dalok hangzottak el, felcsendült például a Mama kérlek meséld el nekem és az Úgy szeretném meghálálni is, könnyeket csalva a megszólítottak szemébe.

Egy videó bejátszáson ugyanakkor a diákok arról beszéltek, miért szeretik az édesanyjukat, és egymás mellé montírozott képek is ki voltak vetítve.

Különleges ember

Nagy Gabriella aligazgatónő hangsúlyozta: minden évben vagy egy különleges és kedves nap, amiről soha sem feledkezhetünk meg, május első vasárnapján ugyanis az édesanyákat ünnepeljük. Anya, mama- ezek azok a csodálatos szavak, amit életünkben elsőként kimondunk, és a gyerekek és a felnőttek szívében egyaránt különleges helyet foglal el. Ő az, akivel örömünket, bánatunkat mindig megoszthatjuk, akiben mindig bízhatunk. Ő az a személy, aki minden körülmények közt képes összetartani a családot, akinek jelenléte, gondoskodása életünk fontos része, aki aggódik miattunk, aki őszintén örül sikereinknek, és akihez mindig visszatérhetünk. Az édesanyák tápláló, vigyázó szeretete egy életen át végigkísér minden embert.

Az ünnepségén végén a gyerekek virágot ajándékoztak édesanyjuknak.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!