ERDON Helyi hírek

2018.04.02. 12:37

Kigyulladt a nagyváradi UAMT gyár

Vasárnap, április 1-jén, kora délután tűz ütött ki Nagyváradon az UAMT gyárban. A tűzben senki nem sérült meg, az anyagi kár azonban jelentős. Közel 100 tűzoltó oltotta a lángokat órákon át.

Vasárnap, április 1-jén, kora délután tűz ütött ki Nagyváradon az UAMT gyárban. A tűzben senki nem sérült meg, az anyagi kár azonban jelentős. Közel 100 tűzoltó oltotta a lángokat órákon át.Kora délután, 13:50 körül értesítették a tűzoltókat, hogy tűz ütött ki az Uzinelor utcán lévő UAMT gyárban, ahol autóalkatrészeket gyártanak. A helyszínre összesen öt tűzoltócsapat érkezett Nagyváradról és Püspökfürdőről. A gyárban keletkezett füstöt már kilométerekről látni lehetett. A tűz az épületen belül ütött ki, a tetőt is érintette. A raktárban nagy mennyiségű könnyen éghető anyag (műanyag, karton stb.) volt, valamint a szél is erősen fújt, emiatt a tűz gyorsan terjedt. A tűzoltást Caba Sorin Mihai főfelügyelő koordinálta. 16:15 órakor sikerült lokalizálni a tüzet, eloltani pedig 18:40 körül. Este 9 óráig a tűzoltók még vizsgálták az épületet, tűzfészkek után kutattak. Egy tűzoltócsapat hétfő reggel fél 7-ig a helyszínen maradt, hogy felügyelje az épületet.

A vasárnap délutáni órákban a Bihar Megyei Környezetvédelmi Gárda igazgatója, Mihai Togor felhívta a figyelmet – főleg azokét, akik a Rogériuszon élnek – hogy zárják be az ablakaikat, és amennyiben lehet, ne menjenek ki az utcára, mivel a füst mérgező. Azóta újabb vizsgálatokat végeztek a levegő minőségét tekintve, és mindent rendben találtak. A forgalom az Uzinelor utcán és a gyár környékén le volt zárva.

Az épület földszintje, körülbelül 600 négyzetméternyi terület égett le, odaveszett 2 tonna védőtasak és más műanyag termék, körülbelül 200 liter hidraulikus olaj, 10 tonna műanyag hulladék, az emeleten pedig 2 tonna műanyag alkatrész és körülbelül 4 tonna kartonhulladék. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi miatt keletkezett a tűz, a szakértők vizsgálják az ügyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!