ERDON Helyi hírek

2018.03.13. 11:19

Előre megtervezte a gyilkosságot

Négy hónap előzetes letartóztatásban töltött idő után Sorin Rogia bíróság elé került gyilkosság miatt. Az ügyészek szerint tettét megtervezte.

Négy hónap előzetes letartóztatásban töltött idő után Sorin Rogia bíróság elé került gyilkosság miatt. Az ügyészek szerint tettét megtervezte.

Tavaly november 9-én, reggel fél 9 körül egy holttestet találtak Nagyváradon, a Grigore Ureche utcán, körülbelül 10 méterre a Pece-parti bicikliúttól, egy fa alatt. Az elhunyt férfi, Radu Bogdan, alsóneműben és zokniban volt amikor rátaláltak, a feje szét volt zúzva, a teste pedig letakarva száraz levelekkel. A gyilkos, Sorin Rogia bizonyítékokat maga után hagyva menekült el. A rendőrség 11 napon át kereste, a temesvári állomáson sikerült végül elkapni, előzetes letartóztatásba helyezték. Mint kiderült, Rogiának meggyűlt már a baja a törvénnyel, több gyújtogatásban vett részt Nagyváradon, még 2016-ban. Az ügy leírása szerint garázsokat, konténereket, szemeteseket gyújtott fel. A férfinak továbbá drog- és alkoholproblémái is voltak, a neuropszichiátriai vizsgálatok során pedig kiderült, hogy személyiségzavara is van, emiatt kezelésre szorul, de ezt a börtönben is megkaphatja.

Eldöntötte, hogy gyilkol

A bizonyítékok és a helyszíni vizsgálat után úgy tűnt, hogy Rogia előre megtervezte a gyilkosságot, ez azóta a férfi is bevallotta. Elmondása szerint a gyilkosság előtti napon, 2017. november 8-án délelőtt 11 óra körül ment el otthonról, alkoholos italokat vásárolt, leült a Pece-partra és eldöntötte, hogy megöl valakit – akkor még nem tudta, hogy kit. Azért éppen Radu Bogdanra esett a választás, mivel vele beszélt telefonon, és megbeszéltek egy találkozót. A gyilkos ezután tervezte el, hogyan viszi véghez az emberölést. Hozott otthonról egy kalapácsot, a Pece-parton egy eldugottabb helyen találkozott Radu Bogdannal, majd délután 18 óra után nem sokkal megölte őt: több kalapácsütést, legalább 15-öt mért az áldozat fejére. A holttestet egy fa alá vonszolta, levetkőztette, felvette az áldozata ruháit, mert az övé véres volt. A kalapácsot és az áldozat pénztárcáját egy kukába dobta. Amikor hazaért, nem tudott aludni, emiatt éjjel vonatra szállt és Temesvárra menekült. Tettéért akár életfogytiglant is kaphat, vagy legalább 15–25 év közötti letöltendő börtönbüntetést. A gyilkos jelenleg a nagyváradi börtönben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!