ERDON Helyi hírek

2018.03.04. 13:43

A nő a motor, a férfi csak a slusszkulcs

Szombat este/éjjel Hölgyválasz címmel nagy sikerű nőnapi bált rendezett az RMDSZ Nőszervezet, immár harmadik alkalommal, a Lotus rendezvénytermében. Volt a hölgyek számára meglepetés mézeskalács, torta, tombolanyeremények és versajándék, ahogy illik.

Szombat este/éjjel Hölgyválasz címmel nagy sikerű nőnapi bált rendezett az RMDSZ Nőszervezet, immár harmadik alkalommal, a Lotus rendezvénytermében. Volt a hölgyek számára meglepetés mézeskalács, torta, tombolanyeremények és versajándék, ahogy illik.

Remek hangulat jellemezte a Bihar megyei RMDSZ Nőszervezet 2018-as nőnapi bálját is, aminek ötletgazdája annak idején Széll Gabriella volt, és melynek fővédnöke idén dr. Juhász Hajnalka nemzetközi jogász, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, az igazságügyi miniszter politikai főtanácsadója, a KDNP nőképviseletének vezetője volt, főtámogatója pedig Biró Rozália RMDSZ-es parlamenti képviselő, a Nőszervezet országos elnöke. A hölgyeket egy 74 éves néni által készített mézeskalács szív várta az asztaloknál, és a számukra előkészített meglepetések sora csak ezzel kezdődött, hiszen az est folyamán a szerencsésebbek tombolanyereményeknek örvendhettek, Meleg Vilmos színművész, az RMDSZ városi szervezetének elnöke kifejezetten a hölgyek számára összeállított versajándékkal készült, és az esemény egyik szponzorának számító butik divatbemutatót tartott. Ugyanakkor Mados Attila bihardiószegi polgármester jóvoltából finom borokkal lehetett koccintani, enyhíteni a szomjat, éjfél körül pedig Kéry Hajnal, a Nőszervezet megyei elnöke és Székely Hajnal segítségével egy hatalmas torta is fel lett szeletelve.

Székely Hajnal, az RMDSZ nőszervezet váradi koordinátora, térségfelelőse azon Szabó Magda-i gondolat jegyében köszöntötte az egybegyűlteket, miszerint a nő erős, bátor, és ha felismeri a maga küldetését, mindenre képes és alkalmas. Hangsúlyozta: a bál nem titkolt célja a hölgyek köszöntése, közösségépítés, a személyes és baráti kapcsolatok ápolása és bővítése. „Isten éltessen minket, nőket, és mellettünk férfijainkat, akik szeretnek és támogatnak bennünket!”-fogalmazott.

Biró Rozália megtiszteltetésnek nevezte, hogy jelen lehet, és arra hívta fel a figyelmet, hogy az est díszvendégei a választott polgármesterek, alpolgármesterek, törvényalkotók feleségei, abból kiindulva, hogy mindenben támogatják a párjaikat, biztos támaszaik az életükben.

Cseke Attila szenátor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke azon meggyőződésének adott hangot: mennyire fontos, hogy néha azért meg-megálljunk, és köszönetet mondjunk azoknak, akiket megillet ez. Dr. Juhász Hajnalka jelenléte apropóján kiemelte az elmúlt években és remélhetőleg ezután is megvalósuló magyarországi kormánypárti támogatást, a kölcsönös együttműködés jelentőségét. Egy kortárs romániai író frappáns szavaival élve ezután kijelentette: „a nő az élet motorja, a férfi csak a slusszkulcs”.

Szövetségben

Dr. Juhász Hajnalka azt mondta: nagy megtiszteltetés volt számára, amikor Biró Rozália felkérte, vállalja el a rendezvény fővédnökségét, hiszen életre hívott egy olyan határon túli női politikai szövetséget, amely a közös keresztény kultúránkon, a közös gondolkodáson, az összmagyar értékeinken alapul. Példaértékűnek tartja ezt az együttműködést, és személyében is azon lesz, hogy ezt a Kárpát-medencei közös női politikai gondolkodást hiteles szakmai tudással, tartalommal tudja megtölteni. A szövetségnek- melynek tagjai a Fidesz-KDNP, az RMDSZ, a KMKSZ, valamint a VMSZ női politikusai-, feladata és felelőssége van, alázat, szerénység, elkötelezettség, szakmaiság és mindenekfelett magyarságunk, keresztény kultúránk, Kárpát-medencei örökségünk megőrzése, és az ezért való közös kiállás.

Felidézte, hogy az anyanyelv világnapján kiadták az első közös nyilatkozatukat az ukrán oktatási törvény vonatkozásában, és kijelentve azt, hogy a Magyar Kormány nemzetpolitikai lépései kézzelfogható eredményeket jelentenek minden határon túli számára, éljenek bárhol a nagyvilágban, egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy április 8-án Magyarországon sorsdöntő választások lesznek, amelynek eredménye kihat az egész Kárpát-medencére, ezért szerinte eljött a cselekvés ideje számunkra, amiben mindannyiunknak felelőssége van. A tét ugyanis nem kevesebb, mint keresztény kultúránk, identitásunk, biztonságunk megőrzése.

A beszédek után benépesült a táncparkett, a talpalávalót az Elit zenekar (Papp Attila, Majoros Attila) szolgáltatta.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!