ERDON Helyi hírek

2018.02.04. 12:06

Szent László-híd neve: magyarul is!

Az RMDSZ Bihar megyei szervezetének a városháza dísztermében péntek délután zajlott választmányi ülésén Pető Dalma városi önkormányzati tanácsos is szót kért.

Az RMDSZ Bihar megyei szervezetének a városháza dísztermében péntek délután zajlott választmányi ülésén Pető Dalma városi önkormányzati tanácsos is szót kért.

Felidézte: 2018. január 8-án a frakció azzal a beadvánnyal fordult a Polgármesteri Hivatal műszaki osztályához, illetve Mircea Ghitea igazgatóhoz, hogy a 2015. április 28-i tanácsülésen döntés született több nagyváradi híd elnevezéséről, és bár majdnem 3 év eltelt azóta, a Szent László-híd esetében még mindig nem kerültek ki az elnevezést jelző táblák.

Ugyanakkor azt kérték: a két hídfőnél úgy román, mint magyar nyelven legyenek ezek kihelyezve a lehető legrövidebb időn belül

Néhány napja ez részlegesen megtörtént, vagyis ki lettek ugyan téve a táblák, de csak a román nyelvűek. Ezért február 2-án Pető Dalma az RMDSZ-frakció nevében újabb beadványt iktatott, ezúttal Ilie Bolojan polgármesternek címezve, melyben a vonatkozó jogszabályok felsorolásával (ezeket Botházy Nándor jogász, a városi szervezet ügyvezető elnöke gyűjtötte össze), ezek alapján, ismételten határozottan kéri, hogy minél hamarabb magyarul is legyen feltüntetve a híd megnevezése, s ezáltal teljesüljön a magyar közösség ez irányú óhaja. Emellett jelzi: noha a táblák megcsináltatása a helyi költségvetés terhére kellene történjen, az RMDSZ Bihar megyei szervezete átvállalja az ezzel járó költségeket.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!