ERDON Helyi hírek

2018.02.07. 09:51

Felakasztotta magát egy férfi Váradon

Öngyilkosságot követett el egy 61 éves nagyváradi férfi: pénteken találták meg a holttestét, a lakása fürdőszobájában akasztotta fel magát. Sajtóinformációk szerint a férfi búcsúlevelet is hagyott.

Öngyilkosságot követett el egy 61 éves nagyváradi férfi: pénteken találták meg a holttestét, a lakása fürdőszobájában akasztotta fel magát. Sajtóinformációk szerint a férfi búcsúlevelet is hagyott.

A rendőrség közleménye szerint semmilyen jel nem utal erőszakra, így gyilkosság gyanúja sem merült fel a 61 éves G. László ügyében.

Bizonyos sajtóinformációk szerint a férfi egy búcsúlevelet is hagyott, melyben leírta, hogy milyen élethelyzetbe jutott. A férfi egy tavaly elszenvedett közlekedési baleset következtében mozgássérült lett. Csak fémkerettel tudott járni, és beadta a megfelelő iratokat a hivatalokhoz, hogy nyugdíjazzák le. A búcsúlevél tartalma szerint a nyugdíjazási határozat a múlt hónap végig sem érkezett meg. Az idős ember jövedelem, áram és fűtés nélkül maradt, ételre sem volt pénze, barátai, szomszédja adtak neki enni.

Nyugdíjaztatási kérelem

G. László tavaly június 21-én szenvedett balesetet, motorral éppen hazafelé tartott a munkahelyéről, egy cipőgyárból. A férfi nem tartotta be a megfelelő távolságot az előtte haladó személyautóval szemben, amelyet egy 24 éves szombatsági férfi vezetett, ezért ütköztek. G. László ekkor kórházba került, lábsérüléseket szenvedett. Tekintve, hogy a balesetet ő okozta, ő maga kellett volna állja a kórházi költségeket is, aminek az értéke körülbelül 10.000 lej volt – a házát is megpróbálta eladni, hogy kifizesse a költséget. A sérülései miatt nem tudott dolgozni, három hónapos betegszabadságot kapott, de ezután sem tudott visszamenni a munkahelyére, így beadta a nyugdíjaztatási kérelmet. A férfinak 35 év régisége volt a munkában, előzetes nyugdíjazást kérelmezett. A kérvényt október 16-án adta be, ezen a napon a munkaadó igazolást adott ki az alkalmazásáról, de abban a hónapban a munkaadó már nem fizetett adót utána, mondta el Carmen Polman, a Bihar megyei Nyugdíjpénztár vezetője. A nyugdíjaztatási határozat sokáig nem érkezett meg, a búcsúlevél szerint ez is egy oka volt az öngyilkosságnak. A sors iróniája, hogy a határozat február 2-án érkezett meg, amikor a férfit holtan találták…

Anyagi csőd

A férfi egyik szomszédnője, aki sokat segített neki, elmondta, hogy nem csak ételt vitt neki, hanem elment a fizetéséért, kifizette a számláit. Sajnos a férfi csak egy járókerettel tudott járni, de nem sokat, az udvarra ment ki mozogni egy kicsit. A nő elmondása szerint még a tűzifát is eladta a férfi, hogy ételt vegyen magának, annyira nem maradt már semmire pénze. A szomszéd január 31-én látta utoljára G. Lászlót, amikor ételt vitt neki, a férfi pedig sírt, hogy egyre nehezebb bírja ezt a helyzetet. A nő úgy fogalmazott: a házban hideg volt és sötét, már fűteni sem tudott, és az áramot is levágták. Csütörtökön a nő el volt utazva, ezért nem tudta meglátogatni szomszédját, majd amikor pénteken ismét ételt akart vinni neki, látta, hogy a bejárati ajtó nyitva van, ezért bement, majd a fürdőszobában talált rá a felakasztott férfira. A rendőrség szerint már körülbelül 24 órája halott lehetett. A szomszéd hozzátette: a férfi soha nem kért segítséget sem tőle, sem mástól, segélynyújtó szervezetekhez sem fordult. Mint kiderült, a férfi elvált, van egy lánya, de nem tartották a kapcsolatot. A lánya a napokban Váradra utazott, hogy a hivatalos dolgokat elintézze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!