ERDON Helyi hírek

2018.02.04. 12:10

Farsangi mulatság a csillagocskákkal

Február első napján a Csillagocska Református Zeneóvoda négy csoportja farsangi mulatságon vett részt, a délutáni program sok játékkal és jókedvvel telt.

Február első napján a Csillagocska Református Zeneóvoda négy csoportja farsangi mulatságon vett részt, a délutáni program sok játékkal és jókedvvel telt.

A Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében összegyűltek a tündérek, varázslók, sárkányok, rendőrök, tűzoltók, mesebeli állatok, az óvodások szebbnél szebb jelmezbe bújva játszottak és versenyeztek. A programok délután 5 órakor kezdődtek, Benedek Árpád zenepedagógus köszöntötte a gyermekeket és az őket elkísérő szülőket, nagyszülőket. Minden csoport egy dal eléneklésével mutatkozott be és az óvónők vezetésével körbejárták a termet, hogy mindenki tekinthesse meg a farsangi jelmezeiket. Az óvónők is beöltöztek, hagyományos kínai ruhákat öltöttek magukra.

Programok sokasága

A bemutatkozás után közösen elénekeltek egy újévi köszöntőt is, majd játékok, programok sokasága kezdődött. Az óvónők és oktatók számos érdekes és ügyességi játékkal készültek, a szülők segítéségét kérték a terem elrendezésében és a játékok felügyeletében. Bemelegítésként egy staféta játékot játszottak a gyermekek mandarinokkal, az apukák felügyelték ezt. Majd az óvónők kínai énekkel és játékkal készültek, ezt követően a magyar hagyományoknak megfelelően párválasztóra is sor került. Később a szülők is beszálltak a programokba, fánkevőverseny következett, majd további ügyességi játékok. A zeneóvoda programjai közül nem maradhat ki egy kis tánc sem, moldvai táncot jártak a résztvevők.

A délutánt még izgalmasabbá tette, hogy tombola is volt, valamint büféasztal is, a jó hangulatot pedig egész délután a Csillagocska Zenekar biztosította.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!