ERDON Helyi hírek

2017.11.08. 19:03

Idősbarát közösséget építenek

Kedd este színházi előadással ért véget az Építsünk idősbarát közösséget! eseménysorozat az RMDSZ, a Nőszervezet és az Újvárosért Egyesület égisze alatt. Háromszáz szépkorút hívtak meg.

Kedd este színházi előadással ért véget az Építsünk idősbarát közösséget! eseménysorozat az RMDSZ, a Nőszervezet és az Újvárosért Egyesület égisze alatt. Háromszáz szépkorút hívtak meg.A Szigligeti Színház Szigligeti Társulata által színre vitt A mizantróp című Molière-komédiát lehetett megtekinteni, az előadás kezdete előtt pedig a szervezők köszöntötték a megjelenteket.

Biró Rozália parlamenti képviselő, az RMDSZ Nőszervezet országos elnöke megtiszteltetésnek nevezte, hogy az egybegyűltek társaságában lehetnek ezen az estén. Felidézte, hogy október 1-jén, amikor az Idősek világnapját ünnepeljük, kezdődtek az Építsünk időbarát közösséget! mozgalom idei rendezvényei, melyekkel kedveskedni szerettek volna megbecsülésük jeléül azon Bihar megyei személyeknek, akik sokat tesznek annak érdekében, hogy a magyar közösség erősödjön, épüljön, hogy jól érezzük magunkat itthon, a szülőföldünkön, illetve a törődésükkel, mindazzal, amit eddig letettek az asztalra, hozzájárulnak ahhoz, hogy nekünk jobb legyen. Ugyanakkor a meghívottaknak szeretetteljes környezetben, boldogságban eltöltött éveket, évtizedeket kívánt: „Isten éltesse Önöket sokáig!”- nyomatékosította.

Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke megjegyezte: jó az, amikor a hölgyek szervezkednek és alkotnak, mert abban valahogy több a szeretet és odafigyelés, mint egyébként. Hangsúlyozta: az idősekkel a hétköznapokban talán egy kicsit kevesebbet foglalkozunk, mint a többi korosztállyal, holott többet kéne, jobban meg kellene becsülnünk őket annál, mint hogy csupán októberben, a világnapjuk környékén fejezzük ki hálánkat és megbecsülésünket nekik. Hozzátette: ameddig RMDSZ-es vezetésű az önkormányzat, megpróbálnak változtatni ezen, jobban odafigyelni mindenkire, a kultúrára, a hagyományőrzésre, az értékeinkre kiemelten fókuszálni.

Köszönet

Kéry Hajnal, az RMDSZ Nőszervezet megyei elnöke, megyei tanácsos elsősorban azt köszönte meg az időseknek, hogy léteznek, hogy hozzájuk bármikor fordulhatunk. Úgy fogalmazott: köszönet illeti őket azért, mert van, akihez haza menjünk, akitől tanácsot kérhetünk, mert foglalkoznak az unokákkal, segítenek őket nevelni, vagy ha éppen nyugdíjas pedagógusok, akkor ha szükség van a szakértelmükre, sohasem utasítják vissza a tapasztalataik átadását, és örömmel, bármikor besegítenek.

Sauer András, az Újvárosért Egyesület elnöke arról beszélt, hogy az általa vezetett civil szervezet tíz éve alakult, és az elmúlt esztendőkben több előadást, kiállítást rendezett, majd úgymond arra kérte a jelenlevőket: jövőre is legalább ennyien gyűljenek össze, hogy ismét együtt tudjanak örülni egymás társaságának.

A rendezvény végén tombola meglepetések is voltak.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!