ERDON Helyi hírek

2017.09.28. 23:14

Humorest: „Majmok!” Nagyváradon

A Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter ismét Nagyváradon turnézik. Ez alkalomból adott exkluzív interjút szerkesztőségünk számára Bálint Ferenc humorista, a társulat egyik tagja.

A Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter ismét Nagyváradon turnézik. Ez alkalomból adott exkluzív interjút szerkesztőségünk számára Bálint Ferenc humorista, a társulat egyik tagja.– Ismét felléptek Nagyváradon a legújabb turnétok keretében. Milyen érzés ide jönni?

– Nagyon szeretjük Nagyváradot, nekem az egyik kedvenc erdélyi városom, ahová mindig szívesen jövök. Legutoljára a Szent László Napokon léptünk fel, és le a kalappal a nézők előtt, mert tűző napon, 36 fokos kánikulában is végignevették az előadásunkat. Idén október 13-án lépünk fel Nagyváradon, 19 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában, szóval remélhetőleg ott nem lesz olyan tűző nap, és annyira meleg.

– „Majmok!” az új előadásotok címe, miért ez a cím?

– Annyit ökörködtünk a színpadon, miért ne majomkodnánk egy kicsit? Mi, humoristák egy kicsit majmok is vagyok, szóval miért ne? Sőt, ha a közönség igazán kedves akar lenni, akkor hozhat nekünk banánt is.

– Egy vadonatúj est lesz, vagy lesznek régi poénok?

– Mi mindig a legújabb poénokkal lépünk fel, amik csak az élő előadásokon hangzanak el. Ez a műsor nem megy a tévében vagy rádióban. Amúgy meg érdemes egyszer eljönni megnézni élőben is minket, sokkal felszabadultabb, könnyedebb, viccesebb a műsor, amikor nincs rajtunk négy kamera.

Karinthy-gyűrű

– 2014-ben első erdélyi humoristaként megkaptátok a Karinthy-gyűrűt. Ki hogyan számolt be erről a családjának, barátainak, mit szóltak hozzá?

– Engem hívott fel a Magyar Rádió azzal, hogy szóljak Szabolcsnak, keressünk ketten egy ékszerüzletet, méressük le a gyűrűsujjunkat, de ne mondjuk el senkinek miért, mert még nem nyilvános. Ez egy nem mindennapi felkérés volt a rádió részéről, de természetesen utána felhívtam Szabolcsot, és elmondtam neki, hogy van egy nagyon furcsa közös programunk. Utána a barátnőmet hívtam azzal, hogy eljegyzett Karinthy Frigyes. Mikor a budapesti hivatalos átadást pedzettem meg a szüleimnek azt mondták, hogy egy gyűrű miatt csak akkor utaznak 400 kilométert, ha az templomot és papot is involvál, de aztán megenyhültek, és ott voltak az átadón.

– Hogyan indult, és hogyan lett a Szomszédnéni az ami?

– Mi is ismeretlen humoristaként kezdtük, mint minden humorista. Saját kezűleg, az éjszaka leple alatt körbeplakátoltuk a várost az előadásunk plakátjával, s a kocsmából hazafelé tartó egyetemisták arról faggattak bennünket, hogy ismerjük-e a Szomszédnénit. Mi mondtuk, hogy mi vagyunk a Szomszédnéni, de nem hitték el, mert a Szomszédnéni sohasem plakátolna. Azóta mögöttünk van 15 év, és még mindig nagyon szeretjük, amit csinálunk. Szerencsére a közönség is.

– Hol lehet belépőt vásárolni az előadásra?

– Elővételben az RMDSZ-irodában (Independenţei 11., 9–16 óra között) és a Gekkó pubban (T. Vladimirescu 40., 17–01 óra között). A két órás kabaréra a jegy ára 28 lej, és érdemes időben megvenni a belépőket, mert tavaly is telt házunk volt. Mindenkit szeretettel várunk az előadásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!