ERDON Helyi hírek

2017.08.20. 21:28

Zene, tánc és hagyományőrzés

A Szent László Egyesület részéről Török Sándor magyarul, a városháza részéről pedig Mihai Dacin románul konferálta be a soron következő műsorokat vasárnap délután, a Szent László téren.

A Szent László Egyesület részéről Török Sándor magyarul, a városháza részéről pedig Mihai Dacin románul konferálta be a soron következő műsorokat vasárnap délután, a Szent László téren.Heit Lóránd és zenekara nagy sikerű népzenei előadását követően a bélfenyéri Csillag-gyermek néptánccsoport lépett fel: a Zahari Jakab és Madarász Gyöngyi által vezetett csoport tagjai mulatós néptánc zenére táncoltak. Mint megtudtuk, a csoport három éve létezik, legfiatalabb tagja nyolc, a legidősebb pedig 18 éves. A gyerekek előadását a hegyközcsatári Molnár István és Molnár Roland (nagyapa és unoka) citera és népdal előadása követte, melynek során ismert magyar népdalok hangzottak el citerakísérettel. Mint megtudtuk, a kolozsvári Keljfeljancsi bábszínház tizenhat órára tervezett Vitéz László és az elátkozott malom című előadása műszaki okok miatt elmaradt.

Kézműves foglalkozások

Délután három órától különböző kézműves foglalkozások kezdődtek el a téren. Bondár Hajnalka, a nagyszalontai Sinka István Kézműves Kör vezetője elmondta: aratódíszeket terveznek készíteni búzakalászokból, a hagyományos díszeket annak idején kalapjukra tűzték ki a legények aratás idején. A Davidam Egyesület képviselői pedig papír-szélforgók, valamint természetes anyagok felhasználásával készülő termésképek alkotására várták a gyerekeket, azonban valószínűleg a borongós idő miatt kevesen vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!