ERDON Helyi hírek

2017.08.10. 11:22

Végső simítások a Sas palotán

Hamarosan teljesen elkészülnek a nagyváradi Fekete Sas palota felújítási munkálataival.

Hamarosan teljesen elkészülnek a nagyváradi Fekete Sas palota felújítási munkálataival.Jelenleg már csak a passzázsban folynak munkálatok a Zöldfa (Alecsandri) utcai bejárat felől. Igaz, itt már meg is jelentek az első rongálások is: az Árkádia bábszínház bejárata mellett, illetve azzal átellenben a frissen felújított falakat cipőtalp, vagy arra emlékeztető nyomok csúfítják.

Kitolták a határidőt

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a passzázs felújítási munkálatait július végén kellett volna átadni, átvenni, de a kupolatérben a vállalkozói szövetség székhelyéhez vezető lépcsőház felújításánál nem lehetett helyreállítani az eredeti asztalosmunkákat, mert időközben azokat kicserélték, így nem állt a tervező rendelkezésére semmilyen eredeti darab, ami alapján rekonstruálni lehetett volna a passzázsnak azt a részét. Mindezeket figyelembe véve üveg- és fémszerkezetes lépcsőház építésére kért engedélyt a Kulturális Minisztériumtól a kivitelező, mely engedélyt csak idén június 27-én kapott meg. Ez az oka annak, hogy a munkálat átadási határidejét augusztusra tolták ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!