ERDON Helyi hírek

2017.08.17. 08:35

TIFF Karaván a nagyváradi vársáncban

<p lang="hu-HU">Kedd este újabb filmvetítésre került sor a nyári filmfesztivál (Oradea Summer Film) programsorozat keretein belül a vársáncban: ezúttal a TIFF Karaván állomásozott Váradon.

Kedd este újabb filmvetítésre került sor a nyári filmfesztivál (Oradea Summer Film) programsorozat keretein belül a vársáncban: ezúttal a TIFF Karaván állomásozott Váradon.

Már jóval a vetítés kezdete előtt elfoglalták az összes babzsákot, szalmaülőkéket és lengőágyat, illetve a sorba rendezett székeket is. Gyerekek, fiatalok és felnőttek egyaránt hangos zsivajjal várták a filmet, miközben pattogatott kukorica illata szállt a levegőben. Hangulatosan volt elrendezve a vársánc belső része: bor-, és édességstand várta a látogatókat, és persze hideg hűsítőket is lehetett vásárolni.

Filmek

A film rövid késéssel végre elkezdődött, majd mindenki elcsendesedett. Kedd este, augusztus 15-én Kirill Serebrennikov Cannes-ban díjazott filmjét, a Mártírok (The Student/(M)uchenik) címűt láthatta a közönség, mely egy felkavaró alkotás a vallási és nemi identitásról, egy tinédzser vívódásairól. Egy tizenéves fiú vallási fanatikussá válik, ennek útját és következményeit mutatta be az orosz dráma. Szerdán egy olasz vígjátékot vetítettek, a Teljesen idegen (Complet străini/Perfetti sconosciuti) című filmet, melyet Paolo Genovese rendezett. A film nagyon kedveltté vált, mely valószínűleg részben annak köszönhető, hogy a témája kifejezetten aktuálisnak tekinthető a mai világban, hiszen a mobiltelefonok és a közösségi média köré épül, illetve „leleplezi”, hogy mi is történne, ha mindenki megosztaná másokkal privát üzeneteit, például egy közös vacsorán. A filmfesztivál igen népszerűnek mondható, az izgalmas filmeknek és a kedvező időnek köszönhetően több száz ember vett részt a vetítéseken.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!