ERDON Helyi hírek

2017.08.09. 13:16

Szabadtéri zongorahangverseny

<p lang="hu-HU">Első alkalommal szervezik meg az ünnepi szabadtéri zongorahangversenyt a nagyvárad-újvárosi templom udvarában, hagyományteremtő szándékkal.

Első alkalommal szervezik meg az ünnepi szabadtéri zongorahangversenyt a nagyvárad-újvárosi templom udvarában, hagyományteremtő szándékkal.Thurzó Zoltán újabb különlegességgel készül váradi közönsége számára, augusztus 20. alkalmából A mi ünnepünk címmel zongorahangversenyt hirdet meg. Az esemény érdekessége, hogy ezúttal szabadtéri koncertet ad, mely egy zenei-kulturális rendezvénysorozat első állomása, szeretne évente hasonló hangversenyt szervezni. Az ötlet onnan származik, hogy a rendszerváltás óta sem került sor arra, hogy kellőképpen megünnepeljék Nagyváradon a nemzeti ünnepet, így arra gondolt, hogy egy kellemes zenei délután jó kezdés lenne, mondta el Thurzó. Az eseményt közösen szervezi a zongoraművész és a nagyvárad-újvárosi egyházközség lelkésze, Sándor Lajos. A lelkész elmondta, hogy már számos zenei eseményük volt, és lesz is még – idén több koncertet is szerveznek a templomban. Számára azért nagyon fontos ez a zongorahangverseny, mivel egy adománygyűjtéssel is egybekötnék, az összegyűlt pénzből pedig a templom fűtését finanszíroznák. Azt is megtudhattuk tőle, hogy már volt jótékonysági koncert a templomban, amikor több mint 10.000 lej gyűlt össze, azt akkor a templom felújítására költötték.

Program

A mi ünnepünk című rendezvény augusztus 20-án, délután fél 7-kor kezdődik egy rövid áhítattal, majd Thurzó Zoltán zongoraművész előadását hallhatjuk. Felcsendül majd F. Chopin, Liszt Ferenc és R. Schumman néhány darabja. Az eseményen ezenkívül fellép a Nagyváradi Kántorok Kórusa és a nagyváradi református gyülekezetek alkalmi énekkara, három-három darabot adnak elő. Az rendezvény várhatóan 80 perces lesz, a helyszín a nagyvárad-újvárosi református templom belső udvara. A szervezők körülbelül 100 ülőhelyet tudnak biztosítani a szabadban, a belépés ingyenes. Rossz idő esetén a műsorra a templomban kerül sor.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!