ERDON Helyi hírek

2017.08.21. 10:48

Régizene szólt a Rhédey-kertben

Vasárnap este a Bihar Megyei Tanács és a Bihar Megye Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség (TDM) által a Rhédey-kertben szervezett Nyitott Ablak Európára rendezvény keretében a Codex régizene együttes műsorát lehetett megtekinteni, illetve hallgatni, amely korabeli hangszertípusokon korhű előadásmódban XV-XIX. századi magyar (elsősorban erdélyi), valamint európai műzenét ad elő.

Vasárnap este a Bihar Megyei Tanács és a Bihar Megye Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség (TDM) által a Rhédey-kertben szervezett Nyitott Ablak Európára rendezvény keretében a Codex régizene együttes műsorát lehetett megtekinteni, illetve hallgatni, amely korabeli hangszertípusokon korhű előadásmódban XV-XIX. századi magyar (elsősorban erdélyi), valamint európai műzenét ad elő. Repertoárjukban Reilich-, Sartorius-, Honterus-, Kájoni kódex, Balassi-dalok, Pálóczi-dalok, Szentgyörgyi kézirat, Martonffy István kézirata, Rózsavölgyi-, Tormássy-, Bihari-, Bartók-művek, valamint további európai műzenék szerepelnek. A szervezők egy óriássátrat húztak a nézőtér felé, így a szemerkélő eső se zavarta az élményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!