ERDON Helyi hírek

2017.06.14. 20:33

Újabb interaktív zongorahangverseny

Szereti Ön a romantikus zeneszerzőket? címmel újabb érdekes zenei esemény résztvevője lehet mindenki, aki ellátogat a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ Múzeumtermébe június 25-én, vasárnap délután 6 órátólAkik már voltak Thurzó Zoltán valamelyik interaktív önálló zongoradélutánján, azok már sejthetik, hogy mire számíthatnak. 

Szereti Ön a romantikus zeneszerzőket? címmel újabb érdekes zenei esemény résztvevője lehet mindenki, aki ellátogat a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ Múzeumtermébe június 25-én, vasárnap délután 6 órátólAkik már voltak Thurzó Zoltán valamelyik interaktív önálló zongoradélutánján, azok már sejthetik, hogy mire számíthatnak. Az ehavi hangversenynél érdekes összefonódások sorozatát fogják „körbejárni” a résztvevők, közel nyolc zeneszerző élettapasztalatán keresztül. Érdekességként fel fog csendülni egy újabb átirata az előadónak J. S. Bach Air című darabjával. Amit már tudhat a nagyközönség Thurzó Zoltán egyéni zongoradélutánjaival kapcsolatban az az, hogy ezek keretében feltesz egy kérdést, felvet egy gondolatot – amit utána zenével, és a hangszer mellől felállva, beszélve, társított bemutatással ölel körbe a zeneszerzőkkel kapcsolatban. Ez most sem lesz másképp: ebben a hónapban Szereti Ön a romantikus zeneszerzőket? címmel vizsgálja meg ezt a kérdést. Játszik/mesél rengeteg érdekességet életükről, sorsukról, történelmi tényekről, emberi oldalukról. A zenei dallamok mellett érdekes élettörténetek, szokások, érzelmek, szerelmek fognak megelevenedni majd.

Az eseményt Thurzó Zoltán zongoraművész (aki most is előad, és egyben beszél is a zenéről), valamint a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Püspöksége szervezi. További információk a www.facebook.com/Thurzo-Zoltan-Official/, valamint a www.thurzozoltan.com oldalon. Mindenkit sok szeretettel várnak az ingyenes eseményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!